enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4837
EURO
36,4414
ALTIN
2.956,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

İsrail’in en eski şirketi fabrikasını Türkiye’ye taşıyor

İsrail’in en eski şirketi fabrikasını Türkiye’ye taşıyor
03.05.2019 15:45
336
A+
A-

İsrail’in kuruluşu ile yaşıt Harsa, fabrikasını Türkiye’ye taşıma kararı aldı. Ülkede Türkiye’ye verilen ithalat izni inşaat sektöründe eylemlere ve tartışmalara neden olmuştu.

İsrail’de 1948’de kurulan Harsa adlı banyo armatürleri ve ekipmanları üreten şirket fabrikasını Türkiye’ye taşımaya karar verdi. 1949’dan beri Beer Sheva kentinde faaliyet yürüten Harsa 115 işçisini de işten atma kararı aldı

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, işten çıkarma kararlarının 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda açıklanması ülkede tepkilere neden oldu. İsrail Genel İş Federasyonu, ülkede artan istihdam sıkıntısına taşınma kararının büyük darbe vuracağını açıkladı.

Federasyon işçilerden kendilerine iletilen tebligatları kabul etmemelerini isterken fabrikanın kapatılmaması için girişimlerde bulunmaya başladı. Ancak Türkiye’de bir tesis kurduğu belirtilen şirketten açıklama gelmedi.

TÜRKİYE’YE VERİLEN İZİN SEKTÖRDE TARTIŞMA YARATMIŞTI

İsrail’de geçen yıl kasım ayında gerçekleştirilen ve iki gün süren eylemlere katılan çimento işçileri, başkent Tel Aviv ile Kudüs arasındaki otoyolu trafiğe kapatmıştı.

Ülkedeki çimento pazarının yüzde 60’ını tek başına üreten Nesher adlı firmanın yanı sıra Har-Tuv şirketi çalışanları da Türkiye karşıtı protestolara katılmıştı. Türkiye’ye verilen ithalat izninin firmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen işçiler şirketlerin bu yüzden küçülmeye gittiğini açıklamıştı.

Bu eylemlerin ardından geçtiğimiz günlerde Nesher’in Hayfa’daki tesisini kapatmayı planladığı İsrail basınında gündeme gelmişti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.