enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

İmalat PMI üst üste beşinci ayda geriledi

İmalat PMI üst üste beşinci ayda geriledi
REKLAM ALANI
01.08.2024 10:17
7
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

İmalat Sektörünün Yavaşlaması Temmuz Ayında Devam Etti

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketinin sonuçlarına göre, imalat sanayinde faaliyet koşulları Temmuz ayında beşinci kez düşüş gösterdi. Haziran ayında 47,9 olan İSO Türkiye İmalat PMI, temmuzda 47,2’ye geriledi.

PMI’nın 50’nin üzerinde olması sektördeki genişlemeyi, 50’nin altında olması ise daralmayı gösteriyor. Temmuz ayı PMI sonuçları, imalat sanayinde belirgin bir yavaşlamaya işaret ediyor.

Siparişler ve İstihdamda Sert Düşüş

Temmuz ayında yeni siparişler, Kasım 2023’teki düşüşle eşit olarak son 20 ayın en sert düşüşünü yaşadı. Bu düşüş, istihdam seviyelerinde de azalmaya yol açtı ve son 21 ayın en yüksek hızında çalışan sayısı azaldı. Ayrıca, personel yetersizliği nedeniyle üretim hacimlerinin olumsuz etkilendiği bildirildi.

İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye Sektörel PMI raporuna göre, takip edilen on sektörün tamamında yeni siparişler azaldı. Giyim ve deri ürünleri haricindeki tüm sektörlerde üretimde daralma yaşandı. Bu gelişmeler, istihdam ve satın alma faaliyetlerinin de yaygın olarak azalmasına neden oldu.

İmalatçılar, talep koşullarındaki zayıflık nedeniyle girdi alımlarını azalttı. Ancak, sektörlerin çoğunda girdi maliyetleri temmuzda daha hızlı arttı ve haziran ayındaki eğilimi tersine çevirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.