enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7450
EURO
36,5185
ALTIN
2.947,76
BIST
9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
10°C
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
13°C
Cuma Hafif Yağmurlu
12°C
Advert

İhracat Akademisi start aldı

İhracat Akademisi start aldı
18.10.2018 12:05
270
A+
A-

Türkiye’de Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ihracatçı kimlik kazanması ve ekonomik kalkınmanın temel araçlarından biri olan ihracatı arttırmak için Ege İhracatçı Birlikleri ve BASİFED (Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu) İhracat Akademisini kurdu. İhracat Akademisinin ilk dönemi Ege İhracatçı Birlikleri’nde start aldı.

İhracat Akademisi’nin ilk programına katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin dünya ihracatından yüzde 1.5 pay alma hedefi olduğunu, bu hedefe ulaşmak için günümüzde 72 bin olan ihracatçı sayısını 2023 yılında 120 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Gülle, “Ege İhracatçı Birlikleri ve BASİFED’i bu çabalarından dolayı kutluyorum. İhracat Akademisi’nin belli periyotlarda eğitim programlarını tekrarlamasını ve KOBİ’lerin ihracatçı kimlik kazanmasına katkı sağlamasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ege Bölgesi 2018 yılında 1350 yeni ihracatçı kazandı

Ege Bölgesi’nin ihracatçı kimliğinin yüzyıllarda dayandığını ve Türkiye’de ihracatın gelişimine büyük katkılar sağladığını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi’nin 2018 yılı içinde 1350 yeni ihracatçı kazandığını, Ege İhracatçı Birlikleri’nden 2018 yılında ihracat yapan firma sayısının ise; 7 bine ulaştığını kaydetti. Eskinazi, “İhracat Akademisi Projesi ile bu sayıları arttırmayı amaçlıyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Türkiye’nin üretim ve ihracatla büyümesi ve refahı arttırması gerekiyor. Her fabrikanın üretiminin en az yüzde 50’sini ihraç etmesi adına benzer projeleri devam ettireceğiz” dedi.

İhracat Akademisine ilgi memnun etti

İhracat Akademisi Eğitim Programı’nın ilk gününde konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen, KOBİ’lere ihracat konusunda gerekli donanımı kazandırmak amacıyla hayata geçirdikleri bu projenin sağlayacağı katkının önemine vurgu yaptı. Yaşanılan ekonomik sorunlardan çıkışın üretim ve ihracatla mümkün olduğunu dile getiren Başkan Ösen, “Ekonomik kalkınmanın temel araçlarından biri ihracattır. Şirketlerin kendilerini tanımaları, nerede olduklarını, ne yapabileceklerini görebilmeleri ve dış ticarete ne kadar hazır olduklarını bilmeleri amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle İhracat Akademisi Eğitim Programı’nı hayata geçirdik. Programa gösterilen ilgiden son derece memnunuz” diye konuştu.

İlk ders Jak Galiko’dan

İhracat Akademisi’nde ilk dersi Türk ihracatının duayen isimlerinden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko verdi.

İhracatın günümüzde firmalar açısından çok daha gerekli hale geldiğine vurgu yapan Galiko, “Eğer bir firma ihracatçı olmak istiyorsa sadece patronunun değil, tüm çalışanlarının bu misyonu üstlenmesi gerekiyor. Firmadaki herkesin ihracat bilinci ile hareket etmesi zorunlu. Ayrıca, ihracatçı firmaların sürdürülebilir üretim kalitesi olmalı. Aksi takdirde ihracat siparişi alsanız bile bu siparişi ürettikten sonra teslim sırasında kalite kontrol testlerinden geçemediğiniz takdirde para kazanacağız beklentisi ile girdiğiniz işten zararla çıkabilirsiniz” diye konuştu.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.