enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Görünmez tehlike: Glokom

Görünmez tehlike: Glokom
10.05.2018 18:41
296
A+
A-

“Görünmez tehlikeyi göz ardı etmeyin” diyen göz hastalıkları uzmanı Yard. Doç. Dr. Gönen Başer, halk arasında ‘gizli risk’ olarak bilinen glokom rahatsızlığının görme kayıplarına yol açabileceği belirtti.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN GÖRME KAYIPLARINA YOL AÇABİLİR

Göz tansiyonu olarak da bilinen glokom rahatsızlığının geri dönüşü olmayan görme kayıplarına yol açabileceğini belirten Özel Medifema Hastanesi’nde görevli göz hastalıkları uzmanı Yard. Doç. Dr. Gönen Başer, “Glokom, göz tansiyonunun artmasına bağlı olarak görme sinirinin hasar görmesi ve giderek görmenin azalmasıdır. Görme kaybı öncelikle görme alanının kenarlarından başlar. Tedaviye başlanması bu yüzden önemlidir” şeklinde konuştu.

“YAŞ ARTTIKÇA GLOKOM HASTALIĞINA YAKALANMA ORANI ARTAR.”

Glokom hastalığı açısından risk grubunda yer alan hastalar hakkında bilgi veren Dr. Başer, yükselmiş göz içi basıncı olan kişilerde glokom görülme oranının daha fazla olduğunu belirterek, “Yaş arttıkça glokom hastalığına yakalanma oranı artar. Ailesinde glokom hikayesi olanlarda bu hastalığın oranı artmaktadır. Bu nedenle doktor kontrolü gereklidir. Glokom hastalığı kadınlarda daha fazla görülür. Miyoplarda görülme sıklığı fazladır. Şeker hastalığı veya uzun süre kortizon kullanımı gerektiren sistemik hastalıklar geçiren insanlarda glokom hastalığı oranı artar. Düşük veya yüksek kan basıncı ve damar sertliği göz içi basıncını arttırabileceği için glokom hastalığına sebep olur” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.