Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) 286’ıncı olağan toplantısını Kardeşlik ve Dayanışma Vakfı (KARDAV) ile Osmangazi Sosyal Yardım Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği (OSDER) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantının konuğu Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan Oldu.
BGKP’nin, KARDAV ve OSDER ev sahipliğinde, Salon Perla’da gerçekleştirilen 286’ıncı toplantısına Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama (GETAT) Merkezi sorumlusu ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Mürsel Sali’nin yanı sıra platform üyesi STK’ların temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan ve BGKP’nin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan BGKP İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan, içinde bulunduğumuz mübarek 3 ayların İslam alemine hayırlı olmasını diledi.
KARDAV ve OSDER’in faaliyetlerinden bahseden KARDAV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Sali ise KARDAV ve OSDER olarak, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmanın yanı sıra, Kuran Kursları ile kursiyerlere Kur’an-ı Kerim öğrettiklerini sözlerine ekledi.
“Son 10 yılda çok önemli sağlık yatırımları gerçekleşti”
BGKP’nın 286’ıncı olağan toplantısının konuğu olan Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da, Bursa’da yapılan sağlık yatırımları hakkında BGKP üyelerine sunumda bulunda. Akan, “2002 yılından beri süregelen ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ kapsamında birçok önemli değişim yaşanmaya başladı. Ülkemizde olduğu gibi, ilimizde de başarıyla gerçekleşen sağlık reformları doğrultusunda, sağlık hizmetlerinin sunum kalitesi artmakta, kamu ve özel hastane yatırımları hızla çoğalmakta ve kamu hastanelerimiz Bursa’nın artan nüfusu ve gelişen sağlık teknolojileri ihtiyaçları kapsamında kabuk değiştirmeye devam etmektedir. İlimiz, sağlık hizmetleri sunumu açısından Güney Marmara’daki iller arasında merkez konumda yer almaktadır. İlimizde yalnızca Bursalılara değil, çevre illerden gelen vatandaşlarla birlikte yaklaşık 5 buçuk milyonluk bir nüfusa sağlık hizmetleri verilmektedir. Bursa Sağlık Müdürlüğü olarak yatırımlarımızı planlarken bu perspektif üzerinden değerlendiriyoruz. Ayrıca şehrin sağlıktaki ihtiyacı ve gelişme trendlerini de göz önünde bulundurarak yatırımlarımıza yön veriyoruz” dedi.
Bursa’da son 10 yılda çok önemli sağlık yatırımları gerçekleştirildiğini ifade eden Akan, “Şehrimizde yapımı tamamlanan ve inşaatı devam eden önemli sağlık yatırımlarının yanı sıra, ilçelerimize de yeni hastane yapımlarını tamamladık. Bunun yanı sıra aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, sağlıklı hayat merkezleri ve acil sağlık hizmetleri istasyonları sayısında büyük bir artış yaşandı. Bursa, çevre illerle birlikte 5,5 milyonluk bir hinterlanda hizmet sunuyor. Amacımız 2023 yılında tüm sağlık yatırımlarımızı tamamlayarak Bursa’yı Türkiye’nin en sağlık kenti yapmak” diye konuştu.
Türkiye’deki ilk ve tek en kapsamlı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi
Toplantıda GETAT Merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulunan GETAT Merkezi Sorumlusu Mürsel Sali de, “Türkiye’deki ilk ve tek en kapsamlı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi olarak planlanan bina GETAT Merkezi olarak projelendirilmiş veYüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma bağlı olarak hizmet vermektedir. Ozonterapi, Mezoterapi, Homeopati, Fitoterapi, Kupa (Hacamat), Akupunktur, Sülük, Hipnoz gibi 11 farklı uygulama ile hizmet vermeye başlamıştır. Böylece bu tedavilerin merdiven altında uygulanmasının önüne geçilip, bu tedavilerin bilimsel manada, hastane güvencesiyle uygulanması sağlacaktır” şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan’a ve GETAT Merkezi Sorumlusu Mürsel Sali’ye günün anısı olarak, BGKP İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan tarafından hediye takdim edildi.