enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Goldman Sachs’tan petrol analizi

Goldman Sachs’tan petrol analizi
REKLAM ALANI
27.07.2024 17:12
7
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Goldman Sachs, ABD başkanlık seçimlerinin sonucundan bağımsız olarak, ülkenin gelecek yıl yerel petrol arzını büyük ölçüde artırma olanaklarının sınırlı olacağını belirtti. Banka, ABD’nin stratejik petrol rezervlerinin düşük olduğunu ve düzenleyici gevşemenin yalnızca uzun vadeli arzı önemli ölçüde artırabileceğini aktardı.

Goldman Sachs, GSYH’de beklenen büyüme, istikrarlı petrol talebi ve OPEC+’nın piyasa dengesi varsayımlarıyla 2025’te Brent petrol fiyatlarının 75-90 dolar aralığında seyredeceğini tahmin ediyor. Banka, ABD’nin petrol ithalatına gümrük vergisi uygulanmasının pek olası olmadığını, ancak uygulandığı durumda zayıf talep ve GSYH’nin petrol fiyatlarını varil başına 11 dolara kadar düşürebileceğini öngörüyor.

Ancak Fed’in yüksek çekirdek enflasyon nedeniyle faiz indirimlerini 2025’ten sonraya ertelemesi durumunda tarifelerin petrol fiyatlarını 19 dolara kadar etkileyebileceğini belirten banka, Brent petrolün mevcut tahmin olan 81 dolardan 2025’in dördüncü çeyreğinde 62 dolara gerileyebileceğini ifade etti.

Yüksek çekirdek enflasyon, tüketici harcamalarını azaltır ve petrol talebini düşürür. Merkez bankalarının faiz artırımları ekonomik büyümeyi yavaşlatarak enerji talebini azaltır. Yüksek enflasyon dönemlerinde yatırımcılar petrol yerine tahvil ve mevduat gibi daha güvenli varlıklara yönelirler. Enflasyon ayrıca petrol üretim maliyetlerini artırır, ancak talep düşükse bu artışlar fiyatlara tam olarak yansımaz ve kar marjlarını daraltarak fiyatları baskılar.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.