enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

GELENEKSEL SANATLAR YILDIRIM’DA YAŞATILIYOR

GELENEKSEL SANATLAR YILDIRIM’DA YAŞATILIYOR
11.12.2018 15:53
303
A+
A-

Vatandaşların hobi edinirken meslek sahibi olarak üretime katılmaları ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları için eğitimler düzenleyen Yıldırım Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları ile sanatın geleneksel dallarını gün yüzüne çıkıyor.

 

BÜNYESİNDEKİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI İLE VATANDAŞLARI MESLEK SAHİBİ YAPAN VE HOBİ KAZANDIRAN YILDIRIM BELEDİYESİ, EL SANATLARININ GELENEKSEL ALANLARINI GÜN YÜZÜNE ÇIKARARAK GELECEK KUŞAKLARA TAŞIYOR.

Toplumun kültür mirası el sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınmasında önemli bir misyon yürüten Yıldırım Belediyesi, geleneksel sanatları gün yüzüne çıkarıyor. Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yapılan protokol doğrultusunda ücretsiz olarak düzenlediği meslek edindirme kurslarında, mesleki eğitim, müzik, yabancı diller, hobi-sanat ve el işçiliği alanlarında eğitimler vererek kursiyerlere yeni ufukların kapılarını açarken, toplumun değerlerini yansıtan geleneksel el sanatları alanlarında da tarihi birikime sahip çıkıyor. Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), 38 merkez ve 93 branşta eğitimlerini sürdürdüğü kursların yanı sıra, ahşap yakma, kazaz, çini, cam boncuk, cam üfleme ve keçe gibi geleneksel alanlarda 9 sınıfta 192 kursiyere eğitim vererek geleneksel el sanatlarını yaşatıyor.

ZENGİN KÜLTÜREL MİRAS

Kültürüne ve geleneklerine sahip çıkmayan toplumların değerlerinden yoksun kalacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınmasına büyük önem veriyoruz. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan çok zengin kültürel değerlerimiz var. Bunları yaşatmayı, insanlara hatırlatmayı, gelecek nesillere ulaştırmayı öncelikli vazifelerimiz arasında görüyoruz. Sosyal, fiziksel, kültürel ve ekonomik alanda yaptığımız hizmetlerle önde ve örnek belediye hüviyetimizi her geçen gün daha güçlü hale getiriyoruz. Geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve gelecek nesillere taşınmasında aktif rol üstleniyoruz. Kurslarımız sayesinde kadınlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimiz bir yandan yeteneklerini geliştirip meslek sahibi olurken, diğer taraftan gelir sahibi olarak ekonomik ve sosyal hayata katkı sunuyorlar. Geleneksel el sanatları, tarihi ve kültürel miraslarımız içerisinde farklı bir öneme sahiptir, bunun bilinciyle geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında büyük bir çaba sarf ediyoruz. Kültürel miraslarımıza duyduğumuz saygı gereği geleneksel el sanatlarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “KADİM MEDENİYETİMİZDEN BİZLERE MİRAS KALAN ÇOK ZENGİN KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ VAR. BUNLARI YAŞATMAYI, İNSANLARA HATIRLATMAYI, GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAYI ÖNCELİKLİ VAZİFELERİMİZ ARASINDA GÖRÜYORUZ.”

‘SANATI DESTEKLİYORUZ’

İnsanların yaşam kalitesini artırmak için fiziki standartlardaki artışın yanı sıra yaptıkları çalışmalarla sanat faaliyetlerine öncülük eden vatandaşları desteklediklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanların yaşam kalitesini artırmak için yalnızca fiziki standartlardaki artış yeterli değil. Yerel yöneticiler olarak hayatı ilimle, irfanla, kültürle ve sanatla okuyabilmek için kültür sanat etkinliklerini düzenlemenin yanında, geleneksel alanlarda yapılan sanat faaliyetlerini destekliyoruz. Yıldırım’ı fiziksel olarak dönüştürürken, sosyal dönüşümü de gerçekleştirmek adına hem sanatseverleri desteklemeye hem de zengin kültür yelpazemizin yansımalarını sergilemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EDEBALİ: “GELENEKSEL EL SANATLARI, TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARIMIZ İÇERİSİNDE FARKLI BİR ÖNEME SAHİPTİR, BUNUN BİLİNCİYLE GELENEKSEL EL SANATLARIMIZIN YAŞATILMASI VE GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI ANLAMINDA BÜYÜK BİR ÇABA SARF EDİYORUZ.”

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.