GastroANTEP: Gaziantep’in Lezzet Kültürünü Dünyaya Tanıtıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, şehrin ve bölgenin önemini vurgulayan konuşmalara sahne oldu.
14-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festival, kortej yürüyüşü ile başladı ve ardından Festivaller Parkı’nda açılış konuşmalarına geçildi.
Festivalin ilk iki gününde “GastroANTEP Festivali’nde Ekonomi Konuşuluyor” teması işlenecek. Workshoplar ve panellerle Türkiye ve dünyadan şefler, Gaziantep’in gıdalarını vegan, vejeteryan ve şifa ürünlerine dönüştürecekler.
Festival boyunca 50’ye yakın noktada 500 civarında kültür-sanat etkinliği gerçekleştirilecek ve binlerce sanatçı sanatseverlerle buluşacak. Şehir genelinde yayılan festivalde, 21 nokta da Lezzet Durağı olarak belirlendi.
Açılış Konuşmaları
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Şehrimizde bereket, kardeşlik, sevgi ve muhabbet var. Kültür ve Turizm Bakanımızın Kültür Yolu ile başlattığı bu önemli girişimle, her seferinde arkamızda duran ve esnafın gözündeki bereketi canlandıran siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.”
Başkan Şahin, Gaziantep’in tarihi mirasına ve dünyanın lezzet başkenti olma yolundaki duruşuna değindi.
Konuşmasında Mevlid Kandili’ni kutlayan Başkan Şahin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını vurgulayarak, Gaziantep’in dirençli ve akıllı bir şehir olma hedefini dile getirdi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “Festival, insanları birleştirmek için önemli bir vesile. Gaziantep, farklılıkları aşarak aynı sofraya oturmayı başaran bir şehir” dedi.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise Gaziantep’in gastronomi dışındaki özelliklerine değinerek, “Gaziantep, her konuda söyleyecek sözü olan özel bir kent” şeklinde konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da festivalin önemine vurgu yaptı.