enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

FELÇLİ HASTALARIN UMUDU YÜRÜME ROBOTU

FELÇLİ HASTALARIN UMUDU YÜRÜME ROBOTU
28.08.2019 11:16
416
A+
A-

 Türkiye’de sayılı merkezlerde bulunan Yürüme Robotu’na sahip Bursa Şehir Hastanesi’nde, yürüme fonksiyonunu kısmen ya da tamamen kaybetmiş hastalara yeniden yürüme yetisi kazandırılıyor.

 

Bursa Şehir Hastanesi, sağlık alanındaki ileri teknoloji donanımı ile felçli hastalara da umut oluyor. Hastane bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde bulunan Yürüme Robotu; felç geçirmiş hastalar, omurilik yaralanmaları, MS, Parkinson gibi nörolojik hastalığı olan kişiler ile travmatik beyin hasarı gibi hastalıklarda başarılı sonuçlar veriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yürüme Robotu’nun felçli hastaların tedavisindeki etkinliğinin tüm dünyada kanıtlanmış bir gerçek olduğunu belirtti. Yürüme Robotu, bağlantı aparatları değiştirilerek hem çocuk hem yetişkin hastalarda kullanılabildiğinin bilgisini veren Dr. Akan, “Robotumuz, yürüme yeteneğini kaybetmiş kişilerde normal yürümeyi ritmik bir biçimde ve çok tekrarla yaptırıp, buralardan kaynaklanan sinir sinyallerinin omurilik ve beynin ilgili merkezlerine giderek yeniden aktive olmalarını sağlamaktadır. Çocuk hasta rehabilitasyonunda yürüyüş robotu kullanımı oldukça güvenli olması, çok tekrara izin vermesi, sanal gerçeklik modülleri ile oyun gibi algılanarak tedaviye devamlılığı arttırırken, hem yürüyüşe hem el-göz koordinasyonunu geliştirmeye yardımcı olmaktadır” dedi.

Hasta Yürüme Hissini Tadıyor

Yürüme Robotu’na alınan hastanın, yürüme bandının üzerinde askılar vasıtasıyla yukarı alındıktan sonra, bacakların iki yanına yerleştirilen robotik kısımlar yardımıyla normal yürüyüş şekline birebir tarzda yürüme hareketi yapabildiğine dikkat çeken Dr. Akan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Hastanın vücut ağırlığı, yürümenin temposu ve şekli bilgisayar programıyla kontrol edilirken, ayrıca hasta karşısındaki aynadan veya sanal gerçeklik ekranından da durumunu izleyebiliyor. Sistemin en önemli avantajını, normal yürümeye çok benzeyen şekilde hareketler yaptırması ve beyindeki merkezleri sürekli uyarması oluşturuyor. Sanal gerçeklik ekranında hasta farklı ortamlarda yürüme hissi algıladığından veya aynada kendisini yürürken gördüğünden tedavi boyunca hiç sıkılmadan yürüyüş egzersizlerini yapabiliyor. Bu yöntemle hastaların iyileşme süreci hızlandığı gibi yürüme şekilleri de normale yakın biçimlerde gelişebiliyor.”

Birçok Hastalıkta Kullanılıyor

 

Dr. Akan son olarak Yürüme Robotu’nun; İnme (Beyin Felci), Omurilik Felci, Serebral Palsi (Çocuk beyin felci), Travmatik Beyin Hasarı, Parkinson, Multipl Skleroz (MS), Transvers Miyelit (Nadir bir nörolojik bozukluk), Guillain Barre Sendromu, kalça ve diz protez ameliyatları sonrası ile ön ve arka çapraz bağ ameliyatları sonrasında başarıyla uygulanabildiğine dikkat çekti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.