enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
7°C
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Advert

Evde restoran lezzetinde lazanya nasıl yapılır? İşte en kolay lazanya tarifi ve malzemeleri…

Evde restoran lezzetinde lazanya nasıl yapılır? İşte en kolay lazanya tarifi ve malzemeleri…
25.09.2024 10:15
5
A+
A-

Enfes Lazanya Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım paket lazanya
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üzeri İçin:

  • 300 gr taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

Yapılışı:

Kıymalı Dolgu:

  • Soğan, patlıcan, domates ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
  • Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve kıymayı kavurun.
  • Kıyma kavrulunca doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ekleyip karıştırın.
  • Ardından patlıcan ve domatesleri ekleyin. Tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika soteleyin.
  • Karışım kuru görünüyorsa biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Dolgu soğuduktan sonra bir kenara alın.

Beşamel Sosu:

  • Tereyağını bir tavada eritin ve unu ekleyip kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırın.
  • Sos koyulaşana kadar pişirin.

Lazanyanı Birleştirme:

  • Geniş bir fırın kabını yağlayın.
  • İlk kat olarak lazanya yapraklarını dizin.
  • Beşamel sosundan bir miktar döküp yayın.
  • Üzerine kıymalı dolgudan ekleyin.
  • İşlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
  • En üste lazanya yapraklarını dizin ve kalan beşamel sosunu dökün.
  • Rendelenmiş kaşarı serpin.

Pişirme:

  • Lazanyayı 10 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  • Dilimleyerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.