enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1121
EURO
38,1138
ALTIN
2.862,67
BIST
9.963,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
23°C
Bursa
23°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C

Evde mis gibi tepsi mantısı yapmanın sırrı: Tepsi mantısı tarifi ve püf noktaları

Evde mis gibi tepsi mantısı yapmanın sırrı: Tepsi mantısı tarifi ve püf noktaları
REKLAM ALANI
20.09.2024 10:38
3
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Tepsi Mantısı Tarifi

Damak çatlatan tepsi mantısını evde kolayca yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktaları ve adım adım tarif:

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hamur:

  1. Unu, yumurtayı, tuzu ve suyu geniş bir kapta sert bir hamur haline getirin.
  2. Hamuru örtün ve 10-15 dakika dinlendirin.

İç Harç:

  1. Soğanı incecik doğrayın veya rendeleyin.
  2. Kıymayı bir kaba alın ve doğranmış soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Hamuru Açma:

  1. Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve incecik açın.
  2. Hamurdan küçük kareler kesin.

Mantı Yapımı:

  1. Her kare hamurun ortasına kıymalı harçtan bir parça koyun.
  2. Kareyi dört köşesinden birleştirin ve bohça şeklinde kapatın.

Tepsiye Dizme:

  1. Yağlanmış fırın tepsisine mantıları dizin.
  2. Üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Fırında Pişirme:

  1. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar, kızarana kadar pişirin.

Sos:

  1. Salçayı biraz suyla açarak bir tavada kavurun.
  2. Mantılar fırından çıkınca bu sosu üzerine dökün.

Yoğurtlu Servis:

  1. Sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.
  2. Mantıların üzerine yoğurt gezdirerek sıcak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Hamuru sert yoğurun.
  • Hamuru olabildiğince ince açın.
  • Kıymanın su bırakmaması için soğanı fazla sulandırmayın.
  • Mantıları sıkıca kapatın.
  • Fırında aşırı pişirmeyin.
  • Sosu çok yoğun yapmayın.
  • Tepsi mantısını sıcak servis edin.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.