enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Evde bakım hizmetlerinde dijital dönüşüm

Evde bakım hizmetlerinde dijital dönüşüm
19.08.2020 12:00
463
A+
A-

 Evde bakım hizmetlerinde dijital dönüşüm. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olan Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Nakil Hizmeti; hazırlanan bilgi yönetim sistemi otomasyonu ile daha verimli hale getirildi.

Evde bakım hizmetlerinde dijital dönüşüm. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Hasta Nakil Hizmetleri biriminde hizmet kalitesi ve personel verimliliğini artıracak, zaman ve maddi tasarruf sağlayacak bilgi yönetim sistemi otomasyonu hazırlanmıştır.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hazırlanan otomasyon; Ambulansla Hasta Nakil Modülü, Evde Hasta Bakım Modülü, Araç Takip Monitörü, Depo Yönetimi ve Tıbbi malzeme ilaç Takip Modülü şeklinde 4 modül ve mobil uygulamadan oluşuyor. Çağrı kaydı ile başlayan hasta bakım hizmet sürecinde planlamalar yapılarak anlık görevlendirmeler yapılıyor ve bu bilgiler mobil uygulama üzerinden sahadaki ekibe görev olarak düşüyor. Sahada; hemşirelik hizmeti, Psikolojik destek, Fiziki Terapi, Medikal ölçümler ve kişisel bakım gibi görevler yerine getirilirken yine mobil uygulamaya girilen işlem ve veriler ile sahadan canlı veri akışı sağlanıyor. Bu sayede doktorlar da hastalarını sürekli takip etme imkanına sahip oluyor. Otomasyona eklenen araç takip modülü ile de sahadaki araçların harita üzerinden canlı takibi yapılıyor. Hasta bakımlarında kullanılan tıbbi malzemeler için de takip uygulaması geliştirilirken, ilaçların son kullanma gibi kritik verileri de takip altına alınmış oldu. Aynı otomasyon içinde ambulansla hasta nakil süreçleri de mobil uygulama ile görevlerin tüm aşamaları takip edilebiliyor.

Verilerin yerinde ve otomatik oluşması ile iş süreçleri hızlanırken; ciddi bir zaman ve kağıt tasarrufu sağlanmış oldu. Tamamen belediye personeli ile geliştirilen bu uygulama mobil ve masaüstü uygulaması entegrasyonları alanında ilk ve tek uygulama olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.