enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4927
EURO
36,4472
ALTIN
2.949,33
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Engelsiz ulaşım projelerine 100 milyon lira destek!

Engelsiz ulaşım projelerine 100 milyon lira destek!
03.09.2024 16:23
21
A+
A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) Engelli Vatandaşlar İçin “Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı” Başlatıyor

UDHAM, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeleri desteklemek amacıyla “Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı”na çıkıyor. “Herkes İçin Engelsiz Ulaşım” temasıyla hayata geçirilecek elektronik haberleşme tabanlı AR-GE projelerine 100 milyon lira destek sağlanacak. Başvurular 9 Eylül’de başlayacak ve 31 Ekim’de sona erecek.

UDHAM Başkanı, proje başına en yüksek destek tutarının 15 milyon lira olduğunu belirterek, çağrıyla özellikle ulaştırma ve haberleşme alanında faaliyet gösteren kamu veya özel sektöre ait firmaların projelerini desteklemeyi amaçladıklarını vurguladı.

Engelli Vatandaşların Hayatını Kolaylaştırmayı Amaçlıyor

UDHAM Başkanı, “Herkes İçin Engelsiz Ulaşım AR-GE proje desteği ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağız.” diyerek, ulaşım modlarında elektronik haberleşme tabanlı proje desteği çağrısıyla engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak projeleri destekleyeceklerini ifade etti.

Ulaşım ve iletişim hizmetlerinde temel önceliklerinin bu hizmetlerden herkesin eşit şekilde yararlanması olduğunu belirten UDHAM Başkanı, 2002 yılından bu yana tüm hizmetlerde insan merkezli bir anlayışla hareket ettiklerini kaydetti.

Yerli Üretimi Teşvik Ediyor

“Herkes İçin Engelsiz Ulaşım AR-GE projeleri”yle tüm ulaşım modlarında elektronik haberleşme altyapısını güçlendirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken UDHAM Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

“Yerli üretimi teşvik ederek ileri teknoloji ürünlerde dışa bağlılığın azaltılmasını hedefliyoruz. Hareket kabiliyeti kısıtlı bireylere günlük seyahatlerinde özel araç ve toplu taşıma dışında alternatif ulaşım imkanlarının sağlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin günlük seyahatlerini kolaylaştıracak erişilebilir paylaşımlı araç, moped gibi alternatif ulaşım araçlarının kullanılmasına olanak sağlayacak çeşitli teknolojileri destekleyeceğiz. Ayrıca, acil durumlarda engelli bireyler ile operatör arasında iletişim sağlayan sistemlerle tüm engelli grupları açısından açık şekilde takip edilebilen uyarı sistemlerinin geliştirilmesine yönelik elektronik haberleşme çözümleri desteklenecek.”

Başvuru Şartları

UDHAM Başkanı, AR-GE çağrısına başvuruda bulunacakların sağlaması gereken şartlara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Çağrımıza Türkiye’de faaliyet gösteren özel ve kamu hukuku tüzel kişilikleri ortak ya da ayrı olarak başvuru yapabilir. Başvuru yapan kuruluşların, kamu kurumu ve kuruluşları hariç başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıl faaliyette olması gerekiyor. Başvuru yapan kuruluşların projede yer alan personel sayısının en az 3’te 1’i kadar personeli en az 1 yıldır bünyesinde çalıştırıyor olması gerekecek. Proje süresince en az 1 akademisyenden danışmanlık alınması zorunlu olacak. En az 1 yüksek lisans veya en az 1 lisans öğrencisi proje bursiyeri olarak çalışmalarda yer alacak.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.