enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C
Advert

“Enflasyonda yüksek gıda fiyatları etkili oldu”

“Enflasyonda yüksek gıda fiyatları etkili oldu”
04.02.2019 16:42 | Son Güncellenme: 04.02.2019 16:53
369
A+
A-

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, ocak ayı enflasyonunda yüksek gıda fiyatlarının etkisini gösterdiğini söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan şunları söyledi:

“TÜFE ocakta aylık yüzde 1,06 ve yıllık bazda yüzde 20,35 seviyesinde gerçekleşti. Enflasyon verilerinde göze çarpan husus ise yüksek gıda fiyatları oldu. Yüksek gıda rakamları, enflasyonda aralık ayında yaşanan düşüş eğiliminin tersine dönmesine neden oldu. Bununla birlikte, Antalya ve çevresinde yaşanan doğal afetler de gıda fiyatlarındaki artışı tetiklemiştir. Bahar aylarına kadar enflasyonda gıda kalemlerinin inişli-çıkışlı belirleyici etkisini görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Gıda enflasyonu ile mücadelede ise tarım reformlarının ve çiftçiye sağlanacak destek mekanizmalarının artırılması büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte, kur ve enerji maliyetlerindeki düşüşlerin ise enflasyon rakamının daha yüksek oluşmasının önüne geçtiğini görebiliriz. Merkez Bankası tarafından açıklanan 2019 yıl sonu yüzde 14,6 enflasyon tahmininin yakalanması, hatta daha aşağıya çekilebilmesi için iş dünyası olarak üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz. Zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde Türkiye’nin çıkışı üretim ve ihracattır. Kaynaklarımızı tekrar ancak ihracatla yönelerek yükseltebiliriz. Döviz kurlarında son dönemdeki düşüş ve durağanlığın bizi bu yoldan asla döndürmemesi gerekmektedir. Türkiye’nin uzun vadede kalıcı ve ihracata dayalı büyüme üretmesi her şeyden daha önemlidir.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.