4 Mayıs 2023’te, Tarleton Eyalet Üniversitesi’nin mezuniyet törenine günler kala, Alison arkadaşıyla bir restoranda buluştu.
Daha önce defalarca yediği Tayland usulü mahi-mahi balığını sipariş etti. Ancak restoran tarifini değiştirmiş ve fıstık sosu eklemişti. Ne Alison’a ne de personele bu değişiklikten bahsedilmemişti.
Yemeğinden birkaç ısırık alan Alison, hemen bir sorun olduğunu fark etti. Alerjik reaksiyonları tedavi etmek için kullandığı EpiPen’ini kullandı, ancak reaksiyon hızla anafilaktik şoka dönüştü.
“Ambulansa kendi başına bindi ama durumu hızla kötüleşti,” diye anlatıyor babası Grover Pickering. Alison hastaneye kaldırıldı, ancak doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.
Alison’ın ailesi, restoranları alerjenler hakkında daha açık ve tutarlı bir iletişim kurmaya çağırıyor. “Menülerde alerjenleri açıkça belirtmek hayat kurtarabilir,” diyor annesi Joy Pickering. “Bu, hayat ile ölüm arasındaki farkı oluşturabilecek basit ama etkili bir adım.” Ailesi ayrıca restoran çalışanlarının alerjen yönetimi konusunda eğitiminin zorunlu kılınmasını talep ediyor.
Restoranın sahibi Mike Newton, DailyMail’e yaptığı açıklamada personelin menüdeki değişiklikten habersiz olduğunu iddia etti. Olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ve dava sonuçlanıncaya kadar daha fazla yorum yapamayacağını belirtti.