enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0311
EURO
37,9484
ALTIN
2.801,96
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Emtia piyasasında geçen hafta sert düşüşler hakim oldu

Emtia piyasasında geçen hafta sert düşüşler hakim oldu
REKLAM ALANI
09.09.2024 11:36
7
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Emtia Piyasası Sert Düştü

Küresel ekonomik faaliyetlerin yavaşlayabileceğine yönelik endişeler, emtia piyasasında sert düşüşlere yol açtı. Çin’deki imalat ve inşaat sektörlerindeki durgunluk, emtia fiyatlarını olumsuz etkileyen önemli bir faktördü. Altın, gümüş, platin ve paladyumda kayıplar yaşandı. Altın, Fed’in para politikasını gevşetme beklentilerine rağmen değer kaybetti.

Avro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin yavaşlaması, özellikle gümüş fiyatlarına olumsuz yansıdı. Baz metallerde de önemli düşüşler kaydedildi. Bakır, nikel, kurşun, çinko ve alüminyum fiyatlarında düşüşler yaşandı. Küresel ekonomik yavaşlamanın endüstriyel metaller üzerindeki talebi azaltacağı beklentisi, bu düşüşlerin nedeni olarak görülüyor.

Enerji grubunda Brent petrol fiyatı düşerken, doğal gaz fiyatları arttı. Recesyon endişeleri ve Libya’daki petrol üretimine dair belirsizlikler petrol fiyatlarını düşürdü. Doğal gaz fiyatlarının artmasında ise ABD’deki depolama seviyelerinin düşmesi etkili oldu.

Tarım ürünlerinde tahıllar dışındaki ürünlerde düşüşler görüldü. Buğday, mısır, soya fasulyesi ve pirinç fiyatları yükselirken, şeker, pamuk, kahve ve kakao fiyatları düştü. Buğday stoklarındaki düşüş ve küresel üretim tahminlerinin gerilemesi tahıl fiyatlarını artırdı. Nijerya’daki artan kakao ihracatı ise kakao fiyatlarını düşürdü. Pamuk fiyatları küresel büyüme endişelerinden etkilendi, kahve fiyatlarındaki düşüş ise ihracat artışıyla açıklanıyor. Şeker fiyatlarını ise petrol fiyatlarındaki düşüş aşağı çekti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.