enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

ELEKTRONİK ATIKLAR YILDIRIM’DA GERİ KAZANILIYOR

ELEKTRONİK ATIKLAR YILDIRIM’DA GERİ KAZANILIYOR
21.06.2018 14:14
274
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, çevreye zarar veren aynı zamanda da ülke ekonomisi için değer taşıyan elektrikli ve elektronik atık eşyaları ekonomiye geri kazandırmaya devam ediyor.

 

 YILDIRIM BELEDİYESİ SON 3 YILDA 17 BİN 970 KİLO ATIK PİL VE 6 BİN 270 ADET ELEKTRONİK ATIK TOPLAYARAK GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLADI.

Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında kaynakların geri kazandırılması adına önemli projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Geri dönüşümde Türkiye’nin Avrupa standartlarını yakalayan ilk ve tek belediyesi olan Yıldırım Belediyesi, son 3 yılda 17 bin 970 kilo atık pil ve 6 bin 270 adet elektronik atığı geri dönüşüme kazandırdı. Küçük elektronik atıklar toplama noktalarına bırakılırken, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, pişirme cihazları, elektrikli süpürge ve halı yıkama cihazları gibi büyük atıklar için belediye ekipleri çağrılabiliyor.

ÇOCUKLARIMIZA EMANETİMİZ

Geri dönüşümün sadece Yıldırım ve Bursa’nın değil Türkiye’nin ve dünyanın geleceği için hayati bir konu olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Elektronik atıkların ekonomik değerinin bulunmasının yanı sıra bunlar doğru değerlendirilmediğinde insan sağlığı ve çevre için de ciddi tehdit oluşturabiliyor. Bu bilinçle ekiplerimiz, ücretsiz olarak alınan elektronik atıklar ‘tekrar kullanılabilir’, ‘geri dönüştürülebilir’ ya da ‘imha edilmelidir’ şeklinde sınıflara ayrılarak gerekli işlemler yapılıyor. Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma bir belediyecilik hizmetinden ziyade bizim gelecek nesillere borcumuz. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜMDE YILDIRIM FARKINDALIK

 

Kaynakların bilinçsiz kullanımının dünyanın gelecekte karşılaşacağı önemli tehditlerden birisi olduğunu aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gelecek nesillerin bu konuda ciddi sorunlar yaşamaması adına bizim bu günden bazı tedbirler almamız gerekiyor. Yerel yönetim olarak bu konuda üstümüze düşen sorumluğun farkındayız. Gerek kaynakların bilinçli kullanılması gerek ise kullanılan kaynakların geri dönüşüm ile yeniden ekonomiye kazandırılması adına farkındalık yaratacak projelere imza atıyoruz. Yeniden değerlendirilebilecek atıkların çöplerden ayrı toplanması adına ilçemizin birçok noktasına cam şişe kumbaraları, geri dönüşüm konteynerleri, atık yağ bidonları, elektronik atık ve atık pil kutuları yerleştiriyoruz. Atık malzemelerin toplanması kadar insanlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesini de önemsiyoruz. Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak insanlarımıza kaynakların doğu kullanımı ve geri dönüşüm hakkında bilgi veriyor. Böylece ilçemizde hem kirliliğin önüne geçiyor hem de milyarlarca liralık tasarruf sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “GEREK KAYNAKLARIN BİLİNÇLİ KULLANILMASI GEREK İSE KULLANILAN KAYNAKLARIN GERİ DÖNÜŞÜM İLE YENİDEN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI ADINA FARKINDALIK YARATACAK PROJELERE İMZA ATIYORUZ.

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ

Atık elektrikli ve elektronik eşyaların geri dönüşüme kazandırılması ile doğal kaynakların korunması yönünde önemli bir adım atılıyor. Diğer yandan enerji tasarrufu sağlanıyor ve doğaya bırakılan atık miktarı azalıyor. Türkiye’de yıllık 500 bin ton elektronik atık meydana gelirken, bunun sadece yüzde 1’i geri dönüştürülebiliyor. Geleceğe yatırım niteliğini de taşıyan geri dönüşüme büyük önem veren Yıldırım Belediyesi, bu miktarın çok daha yukarılara çekilmesini hedefliyor.

BAŞKAN EDEBALİ: “YEŞİL VE TEMİZ BİR DÜNYA ATALARIMIZIN BİZE MİRASI DEĞİL, ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİDİR.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.