enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2794
EURO
37,1187
ALTIN
3.055,83
BIST
8.945,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Advert

‘Eğitim alanında geriye gidiş var!’

‘Eğitim alanında geriye gidiş var!’
22.07.2024 05:54
14
A+
A-

Başlık: Ege Kitap Fuarlarında Umut Var mı?

Giriş:
Ege’deki ilçelerde belediyeler öncülüğünde açılan kitap fuarları, yazar ve okuyucuları bir araya getiriyor. Fuarlarda, kitapların yanı sıra “ülkenin hali” üzerine sohbetler de ediliyor. Seçim öncesi en çok yöneltilen soru “Umut var mı?” olurken bu kez okuyuculardan “Artık umut var” cevabı alınıyor.

Atatürk’ün Prensipleri ve Eğitimin Önemi:
Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş ortamında yazdığı not defterlerindeki prensiplere uyulmuş olsaydı Türkiye’nin bugün farklı bir yerde olacağını belirtiyor. Atatürk, Türkiye Devleti’nin kolonlarını şu şekilde sıralamıştı: Eğitim, İktisat-Ekonomi, Sanat, İmar.

Başbuğ, Atatürk’ün en önemli vazifenin eğitim olduğunu vurguladığını ve gençlerin eğitim aldığı alanlarda çalışmalarını istediğini söylüyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında eğitim kadrolarının muhteşem olduğunu ancak zamanla yeterliliklerin azaldığını belirtiyor.

Anayasa, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda eğitim verilmesini emrediyor. Başbuğ, son çıkarılan müfredatın tartışmalı olduğunu, öğretmenlerin özlük haklarının yetersiz olduğunu ve eğitimde sürekli bir geriye gidiş olduğunu söylüyor.

İktisat- Ekonomi ve Atatürk’ün Dönemi:
Atatürk not defterinde eğitimi ilk sıraya alırken ikinci sırada iktisat-ekonomi yer alıyordu. Başbuğ, 1929’daki dünya ekonomik krizine rağmen Türkiye’nin yüksek kalkınma hızına ulaştığını belirtiyor. Türk Lirası’nın Sterlin karşısında değer kazandığını söylüyor.

Başbuğ, günümüzde ekonomik sıkıntıların yaşandığını belirtiyor ve Atatürk’ün prensiplerinin uygulanmadığı takdirde sorunların çözülemeyeceğini vurguluyor.

Denktaş’a Yapılan Zulüm:
498 şehit verilen Kıbrıs Barış Harekatı’nı yakın takip eden İlker Başbuğ, dönemin Türkiye’nin 26. Genelkurmay Başkanıydı.

AKP iktidarı döneminde, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için ağır ifadeler kullanılıyordu. Denktaş, Annan Planına karşı çıktığı için çözümün önünde engel olarak gösteriliyordu. Başbuğ, Denktaş’a zulüm yapıldığını ve destek verenlerin Ergenekon kumpasıyla cezaevine atıldığını söylüyor.

Kıbrıs Davasında CHP’nin Durumu:
CHP Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Kıbrıs davamızdan geri adım atılmayacağını ve CHP’nin iktidar olması halinde dimdik durulacağını belirtiyor. Yunanistan’a, CHP’nin iktidar olacağı ve Kıbrıs konusundaki kararlılığından mesaj veriyor.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de Dikili’den, Yunanistan’a, “CHP iktidar olacak ve Kıbrıs davamızdan bir adım geri gitmeden dimdik duracağız.” şeklinde mesaj iletiyor.

Dikili’nin Sorunları:
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün başkanlığı döneminde ilçeye hareketlilik getiren festivaller ve fuarlar düzenlendi. Ancak ilçenin başlıca sorunlarından biri, salihleraltında denize akan kanalizasyonlar. Büyükşehir belediyesi, denize kirlenmesine karşı yapılan eylemleri duymazdan geliyor.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.