Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla hazırlanan Sürdürülebilirlik Akademisi, Türkiye’de paydaşları kapsayan ilk akademi olma özelliğini taşıyor.
Akademi, sanal sınıf ve çevrimiçi eğitim yöntemlerini kullanacak. Eğitim, sürdürülebilirliğin kapsamı, bireyler ve şirketler için başlangıç eylemleri konularını ele alacak.
Sürdürülebilirliği dönüşümün anahtarı olarak konumlandıran eğitim, atık yönetimi, döngüsel ekonomi ve dış pazarlarda rekabetçiliği sağlayacak düzenlemeler hakkında bilgi verecek. Sürdürülebilirliğin insan ve toplum boyutuna da önem verilecek ve Çalışan Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İş Etiği gibi konular işlenecek.
Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, Sürdürülebilirlik Akademisi ile e-ticaret sektöründe yine bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Akademinin, sürdürülebilir dönüşümün bir parçası olmayı hedeflediğini ifade eden Poyraz, tüm paydaşlarıyla birlikte dönüşümü gerçekleştirmek amacında olduklarını söyledi.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Çoşkun, sürdürülebilirliğin önemini vurguladı. Ekonomik ve sosyal ihtiyaçların çevreye zarar vermeden karşılanması gerektiğini belirten Çoşkun, BÜYEM olarak sürdürülebilirlik çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.
Cabana Eğitim-Danışmanlık Kurucusu Dr. Işıl Keskin Şahan, sürdürülebilirliğin hem bireysel hem de kurumsal olarak içselleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bilmek ve yapmak arasındaki boşluğu kapatarak harekete geçmenin şirketler için önemli olduğunu belirten Şahan, bilinç dönüşümü yaratmayı hedeflediklerini söyledi.