enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

E-NABIZ VE TELETIP-TELERADYOLOJİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ YAPILDI

E-NABIZ VE TELETIP-TELERADYOLOJİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ YAPILDI
04.04.2019 14:54
340
A+
A-

 Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji Eğitici Eğitimi’ Bursa’da gerçekleştirildi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı eğitimde; Sakarya, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Düzce, Kocaeli, Yalova, Kütahya ve Bolu illerinden gelen 250 katılımcı yer aldı. Eğitimde E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji’ye veri akışlarının nasıl yapılacağı konularında çeşitli bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde uluslararası seviyede bilgi teknolojisine sahip olduğunu belirtti. Dr. Akan, “Bir vatandaşımız, kendisine çekilen röntgen filmini ya da laboratuvar sonucunu fiziki olarak eline almadan E-Nabız sistemi üzerinde rahatlıkla hem kendisi görebiliyor hem de gerektiğinde diğer hekimler tarafından değerlendirilebiliyor” dedi.

Büyük Kolaylık Sağlıyor

E-Nabız üzerinden muayene, tetkik ve tedavilerin nerede yapıldığına bakılmaksızın, sağlık bilgilerinizi yönetilebileceği, tıbbi özgeçmişe tek bir yerden ulaşabildiğine dikkat çeken Dr. Akan, “E-nabız sayesinde vatandaşlarımızın sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik ve tahliller tek bir veri tabanına kaydediliyor. Böylece hem kendileri hem de gerektiğinde hastanın hekimi sağlık kayıtlarına kolaylıkla erişebiliyor. Hekimler açısından hastanın geçmiş bilgilerine bakarak, tanı koyma, hastalığın seyri konusunda bilgi sahibi olma noktasında kolaylıklar sağlıyor” şeklinde konuştu.

E-Nabız ve Teletıp-Teleradyoloji sistemlerinin ekonomik açıdan da faydası bulunduğunu vurgulayan Dr. Akan, “Hastaya A hastanesinde yapılan tetkik, B hastanesine gittiğinde bilinmediği için yeniden tetkik istenebiliyordu. Ancak şimdi bu sorunlar yaşanmayacak. Tetkik ve tahliller bir hastane tarafından yapılınca gerektiğinde 81 ilde sistem üzerinden görülerek, değerlendirilebilecek” diye konuştu.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.