EKONOMİ – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit-tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde Saydamlar Organizasyon’un domuz eti kullandığı tespit edildi.
Düzce’de hizmet veren Saydamlar Organizasyon’un pek çok KYK yurdunun da yemekhanesini işlettiği öğrenilmiş, öğrencilerin yemekler hakkında şikayetleri de gündeme gelmişti.
Pek çok organizasyonda hizmet veren firmanın sahibi Murat Saydam’ın AKP Düzce İl Başkanlık yönetiminde uzun yıllar görev yaptığı ortaya çıktı.
Bir anda Türkiye’nin gündemine oturan yemek firmasının domuz eti skandalı herkesi ayağa kaldırdı.
Söz konusu skandala ilişkin firma sessizliğini bozdu.
Ürünlerinde domuz eti tespit edilen Saydamlar Catering, pes dedirten bir savunma yaparak Bakanlık tarafından ifşa edilen olayı “Yukarıdaki sebepler ve yapılan itirazlarımız değerlendirilmeden ve sonuca ulaşmadan idari bir işlem tesis edilerek işlem yapılması vecibelerini eksiksiz yerine getiren firmamızın telafi edilemeyecek ticari itibar suikastine uğramasına ve zarar görmesine neden olmakla bu durum bilim vicdan ve hakkaniyet ölçüsüne uymamaktadır.
Kaynak: Sözcü