enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4927
EURO
36,4472
ALTIN
2.949,33
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
10°C
Advert

Dünya Vegan Haftası "Sofrada Herkese Yer Var!" mottosuyla kutlandı

Dünya Vegan Haftası "Sofrada Herkese Yer Var!" mottosuyla kutlandı
18.11.2024 16:31
3
A+
A-

Metro Türkiye, Bitki Bazlı Mutfaktaki Etkisini Arttırıyor

Metro Türkiye, bitki bazlı mutfakta etkin rol oynuyor. Şefler ve işletme sahipleriyle bir araya gelerek bitkisel reçeteleri tanıtmışlar. Gastronometro’daki etkinliklerde şefler, Metro’nun bitki bazlı ürünleriyle ilham verici yemekler yapmışlar. Ayrıca Bahçeşehir ve Bilgi üniversitelerinde “Metro Türkiye ile Vegan Menüler” konulu panellerde öğrenciler bilgilendirilmiş.

Fine Dining Deneyimi

Metro, sektör profesyonellerine özel bir deneyim sunmak için Türkiye’nin ilk vegan fine dining restoranı Telezzüz’de bir etkinlik düzenledi. Telezzüz’ün Yönetici Şefi Bahtiyar Büyükduman, Metro’nun ürünlerini kullanarak yerel ve mevsimsel lezzetler öne çıkaran bir menü hazırladı.

Ürün Yelpazesi Genişleniyor

Metro Türkiye, vegan ürün yelpazesini genişletiyor. Metro Chef Fermente Süzme Kaju’dan sonra Fine Life Fermente Kajulu İçecek piyasaya sürüldü. Bu ayran alternatifi, kaju fıstığı bazlı ve ilgi çekiyor.

İlham Verici Tarifler

Metro Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Aslı Duran, tüketici alışkanlıklarına ayak uydurduklarını söyledi. Duran, “Farklı beslenme biçimlerine uygun yemekler geliştirmeliyiz. Geniş ürün yelpazemiz ve ilham verici tariflerimizle sektöre rehberlik ediyoruz” dedi.

Bitki Bazlı Ürünlere Talep Artıyor

Dünyada veganlık yayılıyor ve 2025’te 150 milyona ulaşması bekleniyor. Metro Türkiye, bu talebe yanıt vererek gastronomi sektörüne çözümler sunuyor.

Geleceğin Şeflerini Yetiştirmek

Metro Türkiye, etkinlikler düzenleyerek sektördeki farkındalığı artırıyor. Gelecek şeflerin yetişmesini destekleyen Metro, bitki bazlı beslenmenin gastronomide ve günlük hayatta daha fazla yer almasını teşvik ediyor.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.