Metro Türkiye, bitki bazlı mutfakta etkin rol oynuyor. Şefler ve işletme sahipleriyle bir araya gelerek bitkisel reçeteleri tanıtmışlar. Gastronometro’daki etkinliklerde şefler, Metro’nun bitki bazlı ürünleriyle ilham verici yemekler yapmışlar. Ayrıca Bahçeşehir ve Bilgi üniversitelerinde “Metro Türkiye ile Vegan Menüler” konulu panellerde öğrenciler bilgilendirilmiş.
Metro, sektör profesyonellerine özel bir deneyim sunmak için Türkiye’nin ilk vegan fine dining restoranı Telezzüz’de bir etkinlik düzenledi. Telezzüz’ün Yönetici Şefi Bahtiyar Büyükduman, Metro’nun ürünlerini kullanarak yerel ve mevsimsel lezzetler öne çıkaran bir menü hazırladı.
Metro Türkiye, vegan ürün yelpazesini genişletiyor. Metro Chef Fermente Süzme Kaju’dan sonra Fine Life Fermente Kajulu İçecek piyasaya sürüldü. Bu ayran alternatifi, kaju fıstığı bazlı ve ilgi çekiyor.
Metro Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Aslı Duran, tüketici alışkanlıklarına ayak uydurduklarını söyledi. Duran, “Farklı beslenme biçimlerine uygun yemekler geliştirmeliyiz. Geniş ürün yelpazemiz ve ilham verici tariflerimizle sektöre rehberlik ediyoruz” dedi.
Dünyada veganlık yayılıyor ve 2025’te 150 milyona ulaşması bekleniyor. Metro Türkiye, bu talebe yanıt vererek gastronomi sektörüne çözümler sunuyor.
Metro Türkiye, etkinlikler düzenleyerek sektördeki farkındalığı artırıyor. Gelecek şeflerin yetişmesini destekleyen Metro, bitki bazlı beslenmenin gastronomide ve günlük hayatta daha fazla yer almasını teşvik ediyor.