Dört kişiden birinin sağlıklı gıdaya erişimi yok. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun ‘Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu 2019 Raporu’na göre dünyadaki her dokuz kişiden biri aç. Dört kişiden birinin sağlıklı gıdaya erişimi yok.Yetersiz beslenen ve açlık yaşayan insan sayısı 2018’de 811 milyonun üzerine çıktı.
Her yıl FAO’nun kuruluşu olan 16 Ekim ‘Dünya Gıda Günü’ olarak kutlanıyor. Bu kapsamda gıda üretimine, gıda güvencesine dikkat çekilerek, açlıkla mücadele konusunda duyarlılığı artırmaya yönelik çalışmalar ve etkinlikler yapılıyor.
16 Ekim’de Özyeğin Üniversitesi’nde Türkiye’de Tarım, Gıda ve Değişen/Değişmeyen Pratikler konferansında konuşan Gür, şöyle konuştu: “Dünyada gıda ile ilgili sorunumuz var. Neredeyse her 10 kişiden biri ya aç ya da yetersiz besleniyor. Dolayısıyla önümüzde büyük bir sorun var. Bu sorunun temelleri bütün ülkeleri ilgilendiren temel sorunlar. Biz özellikle Türkiye’de bu sorunu anlamamızı sağlayacak olan genel tarımsal yapıları ilgilendiren araştırmaları sunacağız. İstanbul’un genelinden gelen tarımla ilgili konuları araştırmış olan arkadaşlarımız sunum yapacak. Özyeğin Üniversitesi olarak bu sorunun akademik bilgi alanındaki eksiklikliklerini tamamlamaya yönelik bir çaba içine girdik.”