enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0756
EURO
38,0651
ALTIN
2.834,29
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Doğal gazda tedarik yelpazesi genişliyor: BOTAŞ ile Total 10 yıllık LNG anlaşması imzaladı!

Doğal gazda tedarik yelpazesi genişliyor: BOTAŞ ile Total 10 yıllık LNG anlaşması imzaladı!
REKLAM ALANI
19.09.2024 15:18
5
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Türkiye, Doğal Gaz Merkezi Olma Hedefinde

Türkiye, Avrupa’nın dördüncü büyük doğal gaz piyasası konumunda. Ülke, doğal gaz ihtiyacını farklı kaynaklardan karşılayarak bir “Türk Harmanı” oluşturmayı hedefliyor. Bu karışım, özellikle Güney Doğu Avrupa’daki ülkeler için bir çözüm olarak sunuluyor.

TotalEnergies ile imzalanan son anlaşma, Türkiye’nin doğal gaz tedarik portföyünü çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Anlaşma kapsamında TotalEnergies, 10 yıl boyunca, yani 2027’den itibaren her yıl yaklaşık 1,6 milyar metreküplük 16 LNG kargosu sağlayacak.

Bu son anlaşma, Türkiye’nin son dört ayda LNG alanında imzaladığı dördüncü uzun süreli anlaşma oldu. Böylece, ülkenin doğal gaz altyapısını güçlendirerek bir doğal gaz merkezi olma hedefi doğrultusunda stratejik adımlar attığı görülüyor.

Türkiye’nin güçlü altyapısı, doğal gazı farklı kaynaklardan depolayabilmesine olanak sağlıyor. Ülke, Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretim, uluslararası boru hattı projeleri ve LNG altyapısı ile giriş kapasitesini yaklaşık 80 milyar metreküpe çıkardı. Bu kapasite, Türkiye’nin kendi ihtiyacının ötesine geçerek kalan miktarı Avrupa’ya ihraç etmesine olanak tanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye’de farklı kaynaklardan gelen gazların karışması suretiyle bir Türk Harmanı oluşturuyoruz. Bu karışımı da Avrupa’daki müşterilere, özellikle Güney Doğu Avrupa’daki gaz ihtiyacı olan ülkelere sunabilecek hale gelmiş durumdayız,” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.