Danone’de bir işçide korona çıktı, çalışanlar kaygılı. Lüleburgaz’da bulunan Danone’de bir arkadaşlarının koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve yapılan testin pozitif çıktığını belirten işçiler, kaygıyla çalıştıklarını söyledi. İşçiler arkadaşları S.D’nin koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade etti. İşçiler, “Aynı ortamda bulunan 6 arkadaşımızı da kendi evlerinde karantinaya gönderdiler” dedi.
Haftanın 3 günü 12 saat çalıştıklarını söyleyen işçiler, “Haftanın 4 günü çalışıyoruz ama 1 gün 8 saat diğer günler 12 saat çalışıyoruz. Bir gün haftalık tatil diğer iki gün de izinliyiz ama bu izinler mesai ücreti yerine veriliyor. Kronik hastalığı olanlar vardı, onları gönderdikleri için içerideki kişi sayısı da az. İş yoğunluğu epey arttı” dedi.
Öte yandan Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki bir ambalaj fabrikasıyla çalıştıklarını belirten işçiler, “Orada da koronavirüs vakaları var, tedirgin oluyoruz” dedi.
İşçilerin anlattıkları üzerine fabrikayı iki defa arayıp telefon numarası bırakmamıza rağmen bir dönüş yapılmadı. Fabrikada örgütlü olan Tek Gıda-İş Trakya Şubesinden de bir dönüş yapılmadı.
ZORUNLU ALANLAR DIŞINDA ÜRETİM DURMALI
İşçilerin kendilerine de ulaştığını söyleyen Gıda-İş Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı, “Teknik olarak önlemlerin alındığı gözüküyor ama iş yoğunluğunun azaltılması gerekir. Üç gün 12 saat çalışan işçilerin vücut direnci düşüyor. Aynı serviste gidenlerin, molada beraber olanların karantinaya alınmadığını belirtiyor işçiler. Zorunlu alanlar dışında üretimin durdurulması gerekiyor. İşçilerin sağlık taramasından geçmesi gerekiyor. Patronun kârı işçinin hayatından daha önemli değildir” dedi. İşçilerin kendilerine de ulaştığını söyleyen Gıda-İş Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı, “Teknik olarak önlemlerin alındığı gözüküyor ama iş yoğunluğunun azaltılması gerekir. Üç gün 12 saat çalışan işçilerin vücut direnci düşüyor. Aynı serviste gidenlerin, molada beraber olanların karantinaya alınmadığını belirtiyor işçiler. Zorunlu alanlar dışında üretimin durdurulması gerekiyor. İşçilerin sağlık taramasından geçmesi gerekiyor. Patronun kârı işçinin hayatından daha önemli değildir” dedi.