enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Çin’de 7 ton 746 kilogram fil dişi ele geçirildi!

Çin’de 7 ton 746 kilogram fil dişi ele geçirildi!
19.05.2019 16:01
330
A+
A-

Dünyanın en büyük yasa dışı fil dişi pazarı Çin’in güneyinde yılın ilk dört ayında 7 ton 746 kilogram fil dişi ele geçirildi. Ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan başka türlere ait ürünler de yakalandı. İnsanlar neden fil dişi ürünler satın alıyor?

Çin’in güneyinde yılın ilk dört ayında 7 ton 746 kilogram fil dişinin ele geçirildiği açıklandı.

China Daily gazetesinin haberine göre, Guangdong eyaleti gümrük yetkilileri yılın ilk 4 ayında nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya 67 tür hayvan ve hayvan ürünlerine yönelik kaçakçılık vakası tespit etti.

Operasyonlarda, 7 ton 746 kilogram fil dişi ile pangolin, kartal ve dev semenderlere ait ürünler de yakalandı.

Guangdong Kaçakçılıkla Mücadele Bürosu Yardımcı Direktörü Cou Cicün, Guangdong eyaletinin, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan türlerin kaçakçılığının en sık yapıldığı eyaletlerden biri olduğunu dile getirdi.

Dünyanın en büyük yasa dışı fil dişi pazarı Çin’de fil dişi ve ürünlerinin ithalatı 1975’ten sonra kısmen yasaklanmıştı. Ülkede 2017’de fil dişi ticaretine karışan 67 fabrika ve alışveriş merkezi kapatılmıştı. Fildişi ticareti 1989 yılında uluslararası çapta yasaklanmıştı ancak bazı ülkeler bunu “yasal” hale getirmenin yollarını açtı.

Neden fil dişi alıyorlar?

Yapılan araştırmalar, fil dişine olan tutkunun nedeninin, fil dişi ile yapılan eşyaların “mükemmel bir hediye” olduğuna dair yerleşik inanç olduğunu gösteriyor. Öyle ki ‘sadece hediye alana değil, hediyeyi verene de statü sağladığı’ algısı yaygın. Fildişini bir zenginlik ve sosyal statü simgesi olarak gören düşük ve orta sınıf gelir düzeyinin tercihleri de önemli, çünkü; “nadir, değerli, güzel, egzotik, saf, etkileyici” olduğu için tercih ettiklerini belirtiyorlar.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.