Çınarönü’nde yeni yaşam başlıyor Çınarönü Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine konutlarının anahtarları teslim edildi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Bu dönem içerisinde Yıldırım’da 30 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz.”
Yıldırım Belediyesi’nin Çınarönü Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar başarıyla tamamlandı. Anahtar teslim törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, İlçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, muhtarlar, meclis üyeleri ve hak sahipleri katıldı. 13 dönümlük alanda tamamlanan projede, 262 konut ve 8 idari birim inşa edilirken, 8 bin 650 metrekarelik otopark, 2 bin 470 metrekarelik yeşil alan ve 4 bin 380 metrekarelik teknopark da yer aldı. Çınarönü Rezerv Alan Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgedeki kentsel dönüşüm hamlelerine ivme kazandırarak Yıldırım’da örnek teşkil edecek bir proje olarak öne çıkıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın birinci derece deprem kuşağında yer almasının getirdiği sorumlulukla kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirtti. Güvenli konutlar, sosyal donatı alanları ve gelişmiş ulaşım ağlarıyla desteklenmiş modern yaşam alanları oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, Yıldırım’ın farklı noktalarında eş zamanlı olarak özgün kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini söyledi. Yıldırım Belediyesi olarak ilçenin 26 farklı noktasında dönüşüm projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, “Kentsel dönüşüm hamlemizi spor tesisleri, kültür merkezleri, yeşil alanlar, parklar ve geniş ulaşım arterleri ile destekliyoruz. İnsanlarımızın sadece evlerini değil, yaşamlarını dönüştürüyoruz. Bu projeler, aynı zamanda bir ıslah ve iyileştirme çalışmasıdır. İlçenin 11 noktasında belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ederken, özel sektörün desteğiyle 11 farklı noktada katlar hızla yükseliyor. İlçemizde toplamda 500 bin metrekarelik alanda, kamunun da katkılarıyla 26 kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Yıldırım gibi büyük bir kentte, bu sürecin sadece belediye eliyle yürütülmesi mümkün değil. Hemşehrilerimizin ve özel sektörün bu projelere katılımı büyük önem taşıyor. Kamunun, özel sektörün ve vatandaşlarımızın desteğiyle kentsel dönüşüm çalışmalarımızı gönüllülük esasına dayalı olarak tüm ilçemizde gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, bu dönem içinde Yıldırım’da 30 bin konutu dönüştürmek” dedi.
Mollaarap Mahallesi’nde meydana gelen toprak kayması sonrasında bölgenin riskli alan ilan edildiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tahliye edilen vatandaşların Çınarönü Mahallesi’nde tamamlanan konutlara yerleştirildiğini söyledi. Yılmaz, toprak kayması yaşanan bölgeyi de kapsayan 50 bin metrekarelik alana Hünkâr Korusu’nu kazandıracaklarını belirtti. İçerisinde anıtsal Hüsamettin Tekke Camii’nin bulunduğu bu alanda, kuzeybatısında Hünkâr Köşkü, batısında Müsellim Köşkü, kuzeydoğusunda ise Fevziye Parkı yer alacak. Özellikle peyzaj unsurlarıyla zenginleştirilen koru; yürüyüş yolları, seyir terasları, çocuk oyun alanları ve spor alanlarıyla Yıldırım’a ayrı bir güzellik katacak. Projelendirme çalışmaları devam eden ve etap etap uygulamaya başlanan Hünkâr Korusu’nu bu dönem tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi. Tören, hak sahiplerine anahtar teslimi ile sona erdi.
Başkan Oktay Yılmaz: “Güvensiz, sosyal alanları ve ulaşım altyapısı yetersiz bölgelerimizi; güvenli konutlar, yüksek yaşam standartlarına sahip, gelişmiş ulaşım ağı ve ortak kullanım alanlarıyla desteklenmiş modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz.”