enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1130
EURO
38,1610
ALTIN
2.925,15
BIST
9.904,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
28°C
Bursa
28°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Açık
29°C

Çarpıcı araştırma sonuçları yayınlandı… İyi hissetme çabası daha çok hasta ediyor

Çarpıcı araştırma sonuçları yayınlandı… İyi hissetme çabası daha çok hasta ediyor
REKLAM ALANI
25.09.2024 14:59
3
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Sağlıklı Görünme Baskısı Artıyor

Yakın zamanda yapılan küresel bir ankette, 15.000’den fazla yetişkinin neredeyse üçte ikisi, sağlıklı görünme konusunda ezici toplumsal baskı hissettiklerini bildirdi. Uzmanlar, bu baskının insanların hayatlarında eksik olan şeylere odaklanmalarına neden olduğunu ve bunun sonucunda tükenmişliğe yol açtığını belirtiyor.

Araştırmalar, baskının özellikle genç nesilleri etkilediğini gösteriyor. 20’li yaşlarındaki kişiler, 60 yaş üstü kişilere göre fiziksel, ruhsal ve sosyal baskı hissetme olasılığının iki kat daha fazla olduğu tespit edildi.

İnsanların %53’ü, sağlıklı olmak için neler yapmaları gerektiği konusunda çok fazla çelişkili bilgi olduğunu düşünüyor. Bu durum, bir döngüye yol açıyor. Kendimizi iyi hissetmek için ne kadar baskı hissedersek, kendimizi o kadar kötü hissediyoruz.

Baskı Döngüsünü Kırmak

  • Sosyal medyaya ara verin.
  • Meditasyon yapın.
  • Günlük egzersiz yapın.
  • Doğada vakit geçirin.
  • Sosyalleşin.

Grup fitness derslerine katılanların %15, meditasyon yapanların %9 ve iş-özel hayat dengesini sağlayanların %13 daha fazla refah hissettiği belirlendi.

Yavaş yavaş ulaşılabilir hedefler koymak ve refahı bir beklenti kaynağı haline getirmek önemlidir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.