enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Çaresizlik Büyükşehir’le umuda dönüşüyor

Çaresizlik Büyükşehir’le umuda dönüşüyor
18.11.2020 12:19
372
A+
A-

Çaresizlik Büyükşehir’le umuda dönüşüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl kış aylarında evsizler için sıcak bir yuva olarak kapılarını açtığı Barınma Evi, bu yıl hayata geçirilen tavukçuluk, mantar ve koyun yetiştiriciliği projeleriyle çaresizliğin umuda dönüştüğü yer oldu. Kış aylarını Barınma Evi’nde sıcak bir ortamda geçiren vatandaşlardan bu projelerde yarı zamanlı olarak görev alanlar, hem para kazanıyor hem de sigortaları ödeniyor.

Çaresizlik Büyükşehir’le umuda dönüşüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve her yıl kış aylarında kapılarını açan erkek barınma evi, bu kış da parçalanmış hayat hikâyelerinin baş aktörü olan evsiz vatandaşları ağırlıyor. Kimileri yıllarca baktıkları çocukları tarafından sokağa terkedilen, kimileri ise iflas ederek işini kaybetmiş halde sıcak bir yuva özlemiyle sokaklarda yaşayan vatandaşlar, havaların soğumasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Ürünlü’deki Erkek Barınma Evi’ne gelmeye başladı. Konuklarına üç öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, sürekli sağlık kontrolü gibi imkânlar sunan Barınma Evi, bu yıl hayata geçirilen ‘Yeni Bir Hayat’ projesi ile çaresiz vatandaşlar için yeni bir umut oldu.

Yeni Bir Hayat

Barınma Evi sakinlerinin aktif işgücüne katılımlarının sağlanması, tarımsal amaçlı istihdam düzeyinin artırılması amacıyla Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan mantar üretimi, tavuk ve koyun yetiştiriciliği projeleri, ‘Yeni Bir Hayat’ adı altında start aldı. Yaklaşık 134 bin metrekare alan üzerine kurulan, pandemi nedeniyle oluşturulan 20 yatak kapasiteli İlk Adım Merkezi ile toplam 196 yatak kapasitesine sahip barınma evinden halen 44 vatandaş yararlanırken, koyunculuk, tavukçuluk ve mantar yetiştiriciliği projelerinde isteyen barınma evi sakinleri yarı zamanlı olarak görev alıyor.

Koyun ve tavukların beslenmesi, yumurtaların ve mantarların toplanması gibi faaliyetlerde görev alan barınma evi sakinleri; böylelikle hem para kazanarak cep harçlıklarını çıkarıyor, hem de sigortaları ödenmiş oluyor.

Barınma Evi ile iddialıyız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Barınma Evi’ni ziyaret ederek tarımsal faaliyetleri yerinde inceledi. Mantar üretimi yapılan çadırları ve tavukçuluk tesisini gezen Başkan Aktaş; koyunculuk tesisinde de kuzu sürprizi ile karşılaştı. Başkan Aktaş; ziyaretinden yaklaşık 1 saat önce dünyaya gelen ikiz kuzuyu sevip, koyunların bakıcısıyla sohbet etti.

Barınma evi noktasında; Türkiye’deki iddialı belediyelerden biri olduklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu konuda her yıl kendimizi daha da geliştiriyoruz. Konuklarımızın burada sadece konaklama değil; üretimin içinde de aktif rol alabilmeleri ve işgücüne katılımlarının sağlanması için mantar üretimi, tavukçuluk ve koyunculuk projelerini başlattık. Tarım A.Ş. destekleriyle; hayata geçirdiğimiz projede elde edilen ürünler, Burfaş ve Tarım A.Ş. şirketlerimiz tarafından değerlendiriliyor. Proje aynı zamanda; barınma evi sakinlerimizin sosyalleşmelerine de önemli bir katkı sağlıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.