BUTGEM Yeni Eğitim Döneminde Geleceğin Mesleklerine Odaklanıyor Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı’na bağlı olarak faaliyet gösteren BUTGEM, düzenlediği eğitim programlarıyla gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamaya devam ediyor. Yapay zeka uygulamaları, web tasarımı, e-ticaret ve e-pazarlama gibi alanların yanı sıra yapay zekayla tekstil desen tasarımı gibi çeşitli konularda sunulan eğitim programlarına, 1 Kasım 2024’e kadar başvuru yapılabilecek.
BUTGEM, yeni eğitim döneminde geleceğin mesleklerine yönelik programlarla dikkat çekiyor. Teknoloji ve endüstriyel gelişmelere paralel olarak eğitim müfredatını yenileyen BUTGEM, öğrencileri geleceğin iş gücü piyasasına hazırlamak amacıyla inovasyon, dijital dönüşüm, yapay zeka, otomasyon ve yenilenebilir enerji gibi alanlara odaklanıyor. Eğitim programları, sektör ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanarak öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı eğitimler sunuyor. Bu sayede BUTGEM, nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Yapay zeka ve dijital dönüşümün iş dünyasında ve istihdam alanında köklü değişiklikler yaratmasıyla, BUTGEM yenilikçi eğitim programlarıyla gençlere önemli fırsatlar sunuyor. Geleceğin mesleklerine odaklanan BUTGEM, yeni eğitim döneminde ücretsiz meslek edindirme programlarına yapay zeka uygulamaları, web tasarımı, e-ticaret ve tekstil desen tasarımı gibi yenilikçi kurslar ekledi. 2024-2025 eğitim yılı birinci dönem için başvurular devam ederken, eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) bulunan BUTGEM binasına şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.
BUTGEM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, yapay zekanın iş dünyasındaki etkilerine vurgu yaparak, teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiğini ve bu durumun birçok mesleği geride bıraktığını belirtti. Prof. Dr. Karahan, “Teknolojinin gelişim hızı birçok mesleği arka planda bırakıyor. Bu değişimi yalnızca teknolojik gelişmeler değil, aynı zamanda bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik faktörler de hızlandırıyor. Yapay zeka, geleceğin mesleklerinde öncelikli bir yer tutuyor. 2030 yılına kadar yapay zekanın mevcut işlerin %30’unu devralacağı tahmin ediliyor. Bu da yapay zekaya uyum sağlayan ve bu alanda kendini geliştiren bireylerin iş dünyasında daha avantajlı olacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
BUTGEM’in yeni gelişen meslek alanlarına hızlı uyum sağlayarak kursiyerlere bu alanlarda eğitim fırsatları sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Karahan, gençlerin yeni teknolojiler ve uygulama alanlarındaki bilgi ve becerilerini güçlendirmenin, nitelikli istihdamın sürdürülebilirliği açısından kritik olduğunu belirtti. Karahan, BUTGEM olarak sundukları yeni nesil eğitim programlarıyla katılımcılara yalnızca mesleki bilgi kazandırmayı değil, aynı zamanda meslek ve kariyer seçimlerinde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade etti. “BUTGEM’de her yıl ortalama 2 bini aşkın öğrenciyi mezun ediyoruz. Farklı sektörler için tasarladığımız eğitim programları, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını sağlamada büyük rol oynuyor. Yeni dönemde, yapay zeka teknolojilerini de içeren eğitim programlarımızla BUTGEM’in iş dünyasına katkıları artarak sürecek” dedi.
Bu yıl BUTGEM tarafından başlatılan meslek edindirme kursları arasında Yapay Zeka Uygulamaları, Yapay Zeka ile Web Tasarımı, E-Ticaret ve E-Pazarlama, Yapay Zeka ile Tekstil Desen Tasarımı gibi yenilikçi başlıklar bulunuyor. Aday öğrenciler, www.butgem.org.tr ve http://onkayit.butgem.org.tr adreslerinden ön kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, BUTGEM binasına şahsen başvuru yapmaları gerekiyor. Mezun olan kursiyerler, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip olma fırsatını da elde edecekler.