Buski’de 150 Milyonluk vurgun ‘zimmete para geçirme’ iddiası Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı kuruluşu olan BUSKİ’de, ‘zimmete para geçirme’ iddialarına ilişkin olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada, konuyla ilgili idari ve adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Buski’de 150 Milyonluk vurgun ‘zimmete para geçirme’ iddiası
Buski’de 150 Milyonluk vurgun ‘zimmete para geçirme’ iddiası
BURSA – Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi, Partimize gelen ihbar üzerine yaptığımız araştırmalar üzerine bu skandal haberinin bilgilerini sizlerle paylaşmak istedik dedi.
Konu üzerine BUSKİ apar topar bir açıklama yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı kuruluşu olan BUSKİ’de, ‘zimmete para geçirme’ iddialarına ilişkin olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada, konuyla ilgili idari ve adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Buski’de Muhasebe Strateji biriminde çalışanın bir süredir dosyalarla oynayarak toplamda 150 milyon Liralık vurgun yaptığı iddiası ortaya çıktı. Bu çalışanın kocası da
BUSKİ‘ye iş yapan bir müteahhit.
Buski’de 150 Milyonluk vurgun ‘zimmete para geçirme’ iddiası
Olay BUSKİ çalışanının yanlışlıkla farklı bir hesaba transferi yapması ile gün yüzüne çıktı. Hesap sahipleri Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundular ve edindiğimiz bilgiye göre bu haftasonu BUSKİ’DE savcılar incelemelerde bulundu ve görevden almalar olduğu, işin daha da büyüme ihtimalinin olduğu haberi geldi.
Seçim arifesinde patlak veren bu büyük yolsuzluk hikayesi şimdilik sessiz sedasız bir şekilde ilerlemekte. Yolsuzluk iddialarının gerçekliği ve kimlerin bu işin içinde olduğu önümüzdeki günlerde umarız ortaya çıkacaktır.
BUSKİ’de 150 Milyonluk vurgun
Siz değerli basın mensuplarını konu hakkında bilgilendirmek ve konuyu kamuoyu ile paylaşmanız için sizlere ricada bulunmak istedik dedi.
Konu üzerine Nokta Bursa Haber Merkezinin ulaştığı Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi Nokta Bursa’ya yaptığı açıklamada ”hatta rakamın 150 Milyon TL’yi aşacağı ve 400 ile 500 Milyona ulaşabileceğini belirtti.
Konu üzerine BUSKİ apar topar bir açıklama yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı kuruluşu olan BUSKİ’de, ‘zimmete para geçirme’ iddialarına ilişkin olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada, konuyla ilgili idari ve adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Haram düşkünü idareciler ve memurlar vs olmasaydı bu devlet bukadar daha büyürdü.Yazik çok yazık.O koltukların her dakika sının hesabını verecekler.Bizde Hürriyet köyü nün toprakları için mücadele ediyoruz.
HÜRRİYET KÖY –ANAVATANDA YURD
201 hane DEDELERİMİZ Bulgaristan’da eziyet gördükleri için Anavatan’a göçmüşlerdir. devletin verdiği iskân desteğini kullanmamışlardır.201 HANE 1951 de Haydar çiftliği isimli bu yeri KEMAL ÇAYIR OĞLUNDAN Ziraat Bankası’na senet karşılığı ödemişlerdir. hatta zamanında ödeyemeyenler icra yoluyla o seneki sofra ekmek buğdayına el konmuş haciz yapılıp tahsil edilmiştir. 201 hane 12000 dönüm bu yeri 28,5 dönüm olarak şahsi tarlalara bölmüş kalan 6000 dönüm civarında arazi yine hayvan otlatmak için Otlakıye kavak ekmek için Kavaklık Odun KESMEK içinde Baltalık olarak ayırmış, CAMİ, MİSAFİRHANE, Mezarlık , Okul, öğretmen lojmanı gibi yapıların inşaatlarını yine 201hanenin inanca ve eğitime verdikleri önemle inşa etmişlerdir. Yokluğun fakirliğin içinde üzerlerinde bir çatıları olmadan samanlık ve benzeri yerlerde yaşamak zorunda olan bu insanlar çok çileler çekmiş ANAVATANDA YURT KURMUŞLARDIR.
1951 ile 1955 arası KARACABEY Taşpınar köyüne bağlı olan bu çiftlik, 201 hanenin valiliğe başvurusuyla köy olmuş ve Ahmet Ürkmez ilk muhtar olmuştur. 3 köy yerleşkesinin ortasında olan bu çiftlik sahipleri sınır Komşu köy meralarına orman kullanımına izin alamadıklarından bu 3 köyle husumet yaşamamak için kendi baltalık ve otlakıyelerini tarla haklarından feragat ederek bu ihtiyaçlarına ayırmışlardır. Sürdürülebilir bir köy olabilmesi için bu alanları köy tüzel kişiliğine ayırmışlardır. Hazine Meralarında bile bir hak almadan kendi arazisini otlaklık olarak kullanmışlardır. Resmi tapularımızda mevcuttur.
1978 de KÖY tüzel kişiliğiyle KADASTRO KAYITLARINA irdelenmeden GELDİSİ Araştırılmadan 201 şahsa Hisseli parselasyona ihtiyaç duyulmadan direk olarak. KÖYTÜZEL kişiliğine tapulama yapmışlardır. Anavatana olan inançları ve sonsuz güvenleri bu durumu kabullenmelerinde bir itiraz oluşturmamıştır. Fakat 40 yıl sonra 2014 YILINDA 6360 sayılı kanunla ÖZEL KİŞİ TAPU GELDİSİ OLAN BU YERLERİN ellerinden bedelsiz şekilde alınacağını tahmin edememişlerdir. Şahsi yerimiz olan 45adet tapumuzun 15 tanesi tarla olarak geçmekte ve günümüzde başka köylere ve kendi köylümüze kira usulü parayla ektirilmektedir. Hiçbir inanç ve vicdana sığmayan bu ihlali yarın çocuk ve torunlarımıza miras bırakmak istemiyoruz. 16300 köyde emsal ve örneği BULUNMAYAN bu özel kişi mallarını BURSA KARACABEY BELEDİYE’ sinin satma yetkisi OLAMAMALIDIR belediye 850 dönüm yerimizi ihaleye çıkarıp satmıştır kalan 5000 dönüm yerimizi ise belediye kendi uhdesine almıştır.
Emsali tek olan bu yerleşkeyi bilmeden Sehven veya gözden kaçırdığınızı düşünmekteyiz, HÜRRİYET KÖYÜNÜ AZAD etmenizi, BU hak adalet arayışımızı ahrete kadarda sürdürmek istemiyor fani hayatta Helalleşmek İSTİYORUZ. bu kapsamdan çıkarılmamızı satılan yerlerimizle ilgili de tüm eski geldi si ile iade edilmesini, 6360 veya 4342 kanununa bir madde Eklenerek
1)“Kırsal özelliği devam eden ancak sonradan 6360 sayılı yasa ile mahalleye dönüştürülen eski köy statüsünde olan yerlerde köy tüzel kişiliğinin ihdasına ve mal varlığının iadesine” dair kanun teklifi verilmesine
2)“ 6360 sayılı yasa ile Mülga olan köy tüzel kişiliklerinin memaliki olan taşınmazlardan, köy halkının müşterek kullanımı için bırakıldığı belli olan ve geldi si özel mülkiyetten olan taşınmazların tasarrufunun mahalle halkının müşterek ihtiyaçları için kullanılması” veya “eski maliklerine veya onların mirasçılarına iadesine” dair yasa teklifi verilmesine
3)“ eski köy tüzel kişiliklerine ait taşınmazların satış ve tasarrufu tedbiren bir Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile durdurulabilir.”
1)KÖY TÜZEL KİŞİLĞİNE GEÇMİŞ FAKAT ASILGELDİSİ ŞAHSİ MÜLKLERİN ESKİ HAKSAHİPLERİNE İADESİNE
2)KÖY TÜZEL KİŞİLİKLERİNİ YOK EDERKEN KÖY YARARINA DA PROJE OLUŞTURARAK KÖYLÜNÜN HAKLARININDA GÖZETİLMESİNE HELALEŞİLMESİNE
3)KÖY MALLARINI KÖYLÜNÜN ELİNDEN ALIRKEN YERİNE YER VERİLMESİNE
4)KÖY İDARE VE KÖY TÜZEL KİŞİKLERİNİN TEKRAR İADESİNE KARAR VERİLMESİNE
BU 4 ÖNERİMİZDEN BİRİNİ ÖNERGE VERİLİP HAKLARIMIZIN İADESİNİ ARZ EDERİZ..
BURSA HÜRRİYET KÖYÜ GENÇLİK VE KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI; BAYRAM EFE 0533 729 84 29