DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Advert
Advert

Bursa’nın yüzde 5,46’sı Suriyeli

Bursa’nın yüzde 5,46’sı Suriyeli
Advert
20.11.2018 13:52
281
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Bursa’da resmi rakamlara göre 160 bin 204 Suriyeli bulunuyor. Bu kişiler kent nüfusunun yüzde 5.46’sını oluşturuyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Göç ve Nüfus Hareketleri Bağlamında Türkiye’ konulu panelde konuşan Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanlığı’ndan Burcu Demir, Bursa’nın Suriye uyruklu yabancıların en fazla yaşadığı yedinci il olduğunu söyledi. Demir, “Bursa’da resmi rakamlara göre 160 bin 204 Suriyeli var. Bu kişiler kent nüfusunun yüzde 5.46’sını oluşturuyor. En yoğun bulundukları ilçeler ise Yıldırım, Osmangazi ve İnegöl olarak ön plana çıkıyor. Uluslararası Koruma kapsamında yabancı kabul eden ülkelerde ise ABD, Kanada ve Norveç olarak ön plana çıkıyor” dedi.

“Göçmen kadınlar iki kere ayrımcılığa uğruyor”

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Barış Özdal’ın moderatörlüğünü yürüttüğü panelde söz alan BM Nüfus Fonu (UNFPA) Saha Sorumlusu S. Sinem Mısırlıoğlu ise toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin herkes için yıkıcı sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Mısırlıoğlu, özellikle göçmen kadınların hem kadın hem de göçmen olmanın dezavantajlarını birlikte yaşamak zorunda kaldıklarını bu nedenle program kapsamında oluşturulan kadın ve kız çocukları için güvenli alanların, kırılgan grupların karşı karşıya kaldığı riskleri azaltabildiğini ve daha fazla zarar görmelerini engellediğini aktardı.
Advert
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.