enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Bursa’nın su sıkıntısı yok

Bursa’nın su sıkıntısı yok
19.11.2019 12:33
311
A+
A-

Bursa’da ‘yağmur yağmasa bile’ Şubat ayına kadar su rezervinde bir sıkıntının bulunmadığı açıklandı.

Bursa’nın su sıkıntısı yok. Şehrin içme suyu ihtiyacının büyük oranda karşılandığı Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyelerinin azaldığını söyleyen Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü Güngör Gülenç, ”Doğancı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 63’ler civarında” dedi. Bursa’nın su sıkıntısı yok. Beklenilen yağışların geciktiğini belirten Gülenç, hava şartlarının mevsim normallerine gelmesiyle birlikte barajlardaki doluluk oranlarının da artacağına vurgu yaptı. Bursa’ya hiç yağmur yağmasa bile şehrin Şubat ayına kadar su rezervinin bulunduğunu vurgulayan Gülenç, ”Şubat ayına kadar yetecek suyumuz var ancak yine de vatandaşlarımızdan suyu bilinçli ve tasarruflu kullanılması konusunda özen bekliyoruz” diye konuştu.

 

Çeşme suyu güvenli

Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki laboratuvarın uluslararası geçerlilikte akreditasyona sahip olduğuna dikkat çeken Gülenç, şehrin farklı farklı noktalarından alınan numunelerle her gün bakteriyolojik, biyolojik ve kimyasal analizlerin yapıldığını söyledi. Çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin başında Bursa’nın geldiğini hatırlatan Gülenç, içme suyunun, BUSKİ’nin yanı sıra, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı meslek odaları tarafından da analiz edildiğini ifade etti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.