enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Bursalı Firmalar, Gıda UR-GE ile Yeni İhracat Kapılarına Yelken Açtı

Bursalı Firmalar, Gıda UR-GE ile Yeni İhracat Kapılarına Yelken Açtı
11.12.2018 12:36
258
A+
A-

Türkiye’nin en fazla UR-GE Projesi yürüten kurumlarından olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), alım heyetlerindeki başarılı performansıyla firmalara yeni ihracat kapıları açıyor. 2018 yılında 2 alım heyeti ile gıda sektörünün dış ticaretine büyük katkı sağlayan BTSO, Mart 2019’da yapılacak yeni organizasyon için de kolları sıvadı.

Türkiye’nin üretim üssü Bursa’nın ihracatçı kimliğini güçlendirmek için projeler geliştiren BTSO, Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü UR-GE projeleriyle bu vizyonunu devam ettiriyor. Geçtiğimiz ay Gıda UR-GE Alım Heyeti organizasyonuyla 33 ülkeden 160 iş insanını Bursalı firmalarla buluşturan BTSO, bu organizasyon sayesinde 1.000’in üzerinde yeni iş görüşmesinin yapılmasına öncülük etti. Başarılı geçen organizasyonun ardından ilk değerlendirme toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Gıda Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan ve organizasyonda yer alan firmalar katıldı.

İLGİ İKİ KAT ARTTI

Aytuğ Onur, BTSO’nun UR-GE projelerindeki başarılı performansıyla Türkiye’deki oda ve borsalara model olmayı başardığını söyledi. 14 ayrı UR-GE; 1 HİSER Projesiyle sektörlerin rekabetçi kimliğini güçlendiren adımlar attıklarını kaydeden Onur, Gıda UR-GE Projesi’nin de sektörün ihracatına ciddi katkı sağladığını vurguladı. Organizasyona katılımın iki kat arttığını dile getiren Onur, “Sektörümüz UR-GE projeleri ile ciddi iş bağlantıları kuruyor. Birçok firmamız farklı ülkelerde ihracat yapmaya başladı. 2019 yılında yapılacak yeni alım heyeti organizasyonu için çalışmalarımıza başladık. BTSO olarak firmalarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

ÖNEMLİ ALICILAR GELDİ

Gıda Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, Gıda UR-GE Alım Heyeti Programına yurt dışından önemli alıcıların geldiğini hatırlattı. Suudi Arabistan’dan 14, Pakistan’dan 12, BAE’den 10, Irak ve Katar’dan 9 olmak üzere Avrupa ve Kuzey Afrika’dan önemli alıcıların Bursalı firmalarla buluştuğunu dile getien Sayılgan, “Türkiye’nin önemli gıda üretim merkezlerinden olan Bursa’nın sahip olduğu potansiyeli ihracata da yansıyor.” dedi.

“2018’DE İHRACAT YÜZDE 68 ARTTI”

Alım heyeti organizasyonuna katılan firmalardan Capri Soğutma Genel Müdürü Mehmet Topak, gıda sektörüne soğutucu ürünler üreten bir firma olduklarını belirterek, 70 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Alım heyeti programına ikinci kez katıldığını kaydeden Topak, bu organizasyon sayesinde telefonla randevu alamadığı firmaların üst yöneticileriyle direkt görüşme imkanı bulduğunu belirtti. 2018 yılında üretimimin yüzde 68’ini ihraç ettiğini hatırlatan Topak, “Kasım ayındaki alım heyetinde Azerbaycan ve Pakistan’dan çok sayıda firma ile görüştüm. Özellikle Pakistanlı firmalarla olumlu iş bağlantıları kurduk. Alım heyeti firmamız ihracatına ciddi katkı sağladı. Yeni alım heyeti organizasyonunda mutlaka yer alacağım.”

“İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMELERİ İMZALADIK”

Yaş sebze ve meyve sektöründe faaliyet gösteren Kardost firması sahibi İbrahim Efecan, ilk defa Gıda Ur-Ge alım heyetine katıldığını belirterek, organizasyonun firması açısından olumlu geçtiğini söyledi. Türkiye ve Bursa’nın ihracatını artırmak adına yapılan her çalışmaya firma olarak destek verdiklerini dile getiren Efecan, “BTSO firmaların ihracatına artırmak adına önemli bir misyon üstlendi. Alım heyeti organizasyonu ile Katar, İsviçre ve Mısırlı firmalarla ciddi iş bağlantıları kurdum. Alım heyetinin hemen ardından firmalardan ortaklık sözleşmeleri geldi. BTSO’ya organizasyondan dolayı teşekkür ederim.”

“İLK SİPARİŞLERİMİZİ ALDIK”

Kınık Firması yetkililerinden Aygün Çurkan, firma olarak verimli bir alım heyeti programını geride bıraktıklarını söyledi. Organizasyon kapsamında yaklaşık 25 firma ile görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren Çurkan, “6-7 firma ile görüşmelerimiz oldukça olumlu geçti. Suudi Arabistan ve Irak’tan 2 firma ilk siparişlerini verdi. Azerbaycan, İsviçre ve Dubai’den firmalardan geri dönüşler bekliyoruz. Alım heyeti sayesinde müşterilere üretim tesislerimizi gösterme imkanı da yakaladık. Organizasyona nitelikli alıcıların gelmesi firmalara büyük moral verdi.” dedi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.