enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

BURSA’DA RİSKLİ GEBE VE LOHUSALARA YAKIN TAKİP!

BURSA’DA RİSKLİ GEBE VE LOHUSALARA YAKIN TAKİP!
27.09.2019 13:16
332
A+
A-

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından riskli gebe ve lohusaların tespit edilmesi ve düzenli olarak takiplerinin yapılmasını sağlamak amacıyla kurulan timler, bin 639 riskli gebe ve lohusaya ulaştı.

Bursa’da riskli gebe ve lohusalara yakın takip! Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 17 ilçenin tamamında çalışmalarını sürdüren riskli gebe ve lohusa izlem timleri, gebelik ve lohusalık döneminde çeşitli sebeplerden risk altında olduğu tespit edilen kadınlara yardımcı oluyor. Bursa’da riskli gebe ve lohusalara yakın takip! Doktor, ebe ve hemşireden oluşan timler, riskli gebe ve lohusalara birer birer ulaşarak, haftalık ve aylık ziyaretler gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, doğum öncesi ve doğum sonrası çeşitli sebeplerden meydana gelen anne ve bebek ölümlerini en aza indirgemek istediklerini belirtti. Riskli gebe ve lohusaların sahada yapılan çalışmalarla sıkı takip altına alınmasının, ölüm oranlarının en az seviyelere indirilmesi hatta önlenmesi açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Dr. Akan, “Bu doğrultuda geçen yıl 17 ilçenin tamamında; doktor, hemşire ve ebelerden oluşan riskli gebe ve lohusaları timleri kurduk. Timlerimiz il genelinde toplam 55 kişiden oluşuyor. Bu ekipler ilk olarak ilçelerindeki aile hekimlerinden riskli gebelik ve lohusalık geçirdiği tahmin edilen kadınların bilgisini alıyor. Daha sonra söz konusu kişilere ziyaretler düzenleyen ekipler, gerekli gördüğü takdirde eğitim almak üzere gebe bilgilendirme sınıflarına yönlendiriyor. Ayrıca risk taşıyan anne adayı ve lohusaların takiplerinin,  gerek aile sağlığı merkezleri gerekse ikinci ve üçüncü basamak arasında bir koordinasyon oluşturarak zamanında yapılmasını sağlıyorlar” dedi.

Bin 639 Kadına Ulaşıldı

Türkiye’de her yıl yaklaşık 400 annenin gebelik, doğum ve sonrasındaki komplikasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade eden Dr. Akan, “İlimiz, bölgenin merkezi ve sağlık üst bölgesi olması sebebiyle riskli gebelerin sevk edildiği son noktadır. Buna rağmen yüz binde 3,15 oran ile anne ölüm oranlarında Türkiye ortalamasının altında yer alıyor. Fakat bizim bu oranları daha da aşağılara çekmeyi hedefliyoruz. Bu sebeple ilimizde oluşturduğumuz timler, riskli gebe ve lohusaların sağlıklı doğum ve lohusalık süreci konularında eğitim almasını, bu süreçler içerisinde bilinçli bir anne adayı ve anne olmasını sağlayarak sağlıklı bir şekilde doğum gerçekleştirmelerini sağlıyorlar. Ekiplerimiz bugüne kadar bu şekilde olduğu tespit edilen bin 639 kadına ulaştı” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.