Bursa Yıldırım Ulus’ta Yeşil Dönüşüm Yıldırım Belediyesi’nin Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi, çevre dostu yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Proje kapsamında, ortak kullanım alanlarının elektrik ihtiyacının bir kısmı güneş enerjisiyle karşılanacak, peyzaj sulamaları ise toplanan yağmur suları ile gerçekleştirilecek. Bu sürdürülebilir uygulamalar, bölgeye modern yaşam alanları kazandırırken, doğal kaynakların verimli kullanımını da ön planda tutuyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen bu bölgede, Yıldırım Belediyesi’ne ait projede 4 blok, 284 konut ve 28 işyeri olmak üzere toplamda 312 bağımsız bölüm yer alacak. Şu ana kadar çalışmaların yüzde 25’i tamamlanan proje, 291 araçlık otoparkı, sosyal donatı alanları ve geniş yeşil alanlarıyla modern ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunarak bölgeye yeni bir çehre kazandırmayı hedefliyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçede depreme dayanıksız, güvensiz ve modern ihtiyaçlara yanıt vermeyen yapı stoğunu, depreme dayanıklı, sosyal donatılarla zenginleştirilmiş, ulaşılabilir ve çağdaş yaşam alanlarına dönüştürmeyi amaçladıklarını vurguladı. Başkan Yılmaz, “Bu hedef doğrultusunda Yıldırım’da 11 farklı noktada belediyemizin yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri hızla devam ediyor. Özel sektörle iş birliği yaparak desteklediğimiz bu projelerde, katlar hızla yükseliyor. İlçemizin sınırları içinde, kamu desteğiyle yürüttüğümüz toplamda 26 kentsel dönüşüm projesi mevcut ve bu projeler yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor,” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Yıldırım için büyük hedefler, büyük değişimler ve büyük dönüşümler diyoruz. İlçemizin geleceğini şekillendirmek adına büyük düşünüyor ve Yıldırım’ı büyük bir dönüşümle buluşturuyoruz.”
Başkan Yılmaz ayrıca, Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projelerinin, bölge halkının talepleri ve beklentileri göz önünde bulundurularak her bölgeye özgün çözümler sunacak şekilde planlandığını belirtti. “Mevlâna bölgesinde ‘yerinde dönüşüm’ modelini uygularken, Çınarönü’nde taşıma yöntemiyle dönüşüm gerçekleştirdik. Ulus Kentsel Dönüşüm projemiz de çevre dostu yapısıyla dikkat çekecek ve örnek teşkil edecek bir çalışma olacak. Ortak alanların aydınlatması için güneş enerjisi kullanacak, peyzaj sulamalarını yağmur sularını toplayarak gerçekleştireceğiz. Ayrıca, projede elektrikli araç kullanımı için şarj istasyonları kurarak çevre dostu ulaşımı teşvik edeceğiz. ‘Yeşil Dönüşüm’ olarak adlandırdığımız bu proje, gelecekte yapacağımız çalışmalara da öncülük edecek,” ifadelerini kullandı.