Bursa Yıldırım, Tekstil Sektörüne kalifiye eleman yetiştiriyor. Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla fark oluşturan Yıldırım Belediyesi; istihdamın artırılması ve genç işsizliğin azaltılması hedefiyle önemli projelere imza atıyor. Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde hafta içi her gün “Simetri Programı ile Bilgisayar Destekli Jakarlı Desen Tasarımı Eğitimi” veriliyor. 20 kişilik eğitim sınıflarında estetik, teknik ve maliyet bazlı yorumlama, dokuma kumaşları, üretim planlarını oluşturma ile kumaş tasarımı ve desen çizme çalışmaları uygulamalı olarak gösteriliyor.
Bursa– Sosyal belediyecilik çalışmaları ile fark oluşturan Yıldırım Belediyesi; istihdamın artırılması ve genç işsizliğin azaltılması amacıyla önemli projelere imza atıyor. Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde hafta içi hergün “Simetri Programı ile Bilgisayar Destekli Jakarlı Desen Tasarımı Eğitimi” verilmekte. 20 kişilik eğitim sınıflarında estetik, teknik ve maliyet bazlı yorumlama, dokuma kumaşları, üretim planlarını oluşturma ile kumaş tasarımı ve desen çizme çalışmaları uygulamalı olarak gösteriliyor. Eğitimlerle kursiyerleri donanımlı hale getiren Yıldırım Belediyesi, düzenlemiş olduğu teknik gezilerle de öğrencilerin deneyim kazanmasını sağlıyor. Bu kapsamda bir tekstil firmasını ziyaret eden gençler, öğrendikleri bilgileri yerinde pekiştirme imkânı buldu. Fabrikayı gezen gençler, sektörle ilgili merak edilenleri sorarak yetkililerden bilgi aldı. Öte yandan, kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler, moda evleri, hazır giyim ve tasarım sektörüyle nakış atölyelerinde çalışabilecek.
Nitelikli ara elemanın yetiştirilmesi ve mesleki bilgi ile becerinin arttırılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,
“Genç nüfusun, istihdam açığı olan meslek gruplarında becerilerini geliştirebilmesi ve iş yaşamına kazandırılması için değişik alanlarda eğitimler veriyoruz. ‘Bilgisayar destekli jakarlı desen tasarımı eğitimi’ de bunlardan biri. 18-30 yaş aralığındaki gençlerimize estetik, dokuma kumaşları ve desen çizme gibi sektörle ilgili eğitimler verildikten sonra teknik geziler düzenliyoruz. Bu gezilerde öğrenciler saha bilgi birikimi kazanıyor ve sektörle ilgili merak ettiği soruların cevaplarını buluyor. Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde gençlerimize hem meslek öğretiyoruz hem de iş bulmalarına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.