BURSA – Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Bursa Business School’un Uludağ’daki yeni hizmet binasında bir araya gelen Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi, yeni yatırım ve çalışma planlarını değerlendirmek amacıyla bir Arama Toplantısı düzenledi. “Yeşil çevre, temiz su” vizyonuyla geri kazanım ve çevre dostu projelerin geliştirilmesinin hedeflendiği bu toplantıya; Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Kestel Belediyesi Başkan Vekili Adem Orhan Yılmaz, Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri, kooperatifin iş ortakları ve birçok sektör temsilcisi katılım gösterdi.
Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, programın açılış konuşmasında kooperatifin 26 yıllık geçmişine dair bilgiler paylaştı. Kestel ve Gürsu’da gelişen sanayi bölgeleri ve artan yerleşim yerleriyle birlikte, tesisin yıllık 34 milyon m3’ün üzerinde evsel ve endüstriyel atık suyu arıtma kapasitesine ulaştığını vurguladı. Ayrıca, kooperatifin ortak sayısının 429’a çıktığını belirtti. Aydın, yeni faaliyete geçen Tehlikesiz Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi hakkında bilgi vererek, “Ortaklarımızın atık sularını arıtmanın yanı sıra, yeni tesisimizle tehlikesiz ambalaj atıklarını toplayıp ayrıştırarak ekonomiye kazandırma hizmetlerine de başladık” dedi.
Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, çevrenin sadece insanlar için değil, birçok canlı için de önemli olduğunu belirterek, çevreyi korumanın tüm ekosistem için kritik olduğuna dikkat çekti. Yavuz, doğanın insanlar tarafından ciddi zararlar gördüğünü ifade ederken, gelecek nesillere bırakılacak en değerli mirasın temiz bir çevre olduğunu vurguladı. Doğayı koruma çabalarının fabrika atıklarının dönüştürülmesiyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Yavuz, çevre bilincinin evlerden başlayarak okullarda devam etmesinin önemine işaret etti ve aksi halde sonuçların ağır olabileceğini söyledi. Yavuz, “Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi’nin kurulmasıyla, tarım ağırlıklı geçim kaynağı olan bölgemizde ciddi bir rahatlama yaşandığını vatandaşlarımızdan duymak büyük bir mutluluk. Bu örnek yatırım için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kestel Belediye Başkan Vekili Adem Orhan Yılmaz ise, Yeşil Çevre’nin Bursa ve çevresi için yaptığı hizmetlerin ve yatırımların büyük değer taşıdığını belirtti. Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen bu anlamlı organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi’nin üstlendiği görevin önemini vurgulayan Kooperatif Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Arif Demirören, kooperatifin işleyişinin ve çalışmalarının geleceğe güzel bir dünya bırakma açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Demirören, her neslin kendisinden sonrakilere kültürel miras bırakması gerektiğini ifade ederken, çevresel temizliğin ve çevreyi korumanın bireylerden başlayarak tüm kurum ve kuruluşların ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Kestel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hısımcıl, Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi’nin kuruluş sürecindeki heyecanı hatırlatarak, dönemin kamu ve özel sektör temsilcileri liderliğinde yapılan girişimlerin önemine değindi. Hısımcıl, “Birlikte başardık, çok mutluyuz. Gayretli çalışmalarımızla önemli faydalar sağladık. Bursa’ya değer kattık. Bursa bizim, Bursa hepimizin. Bursa’nın yeşil kalabilmesi için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi üyeleri, arama toplantısının ardından sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konularında farkındalığı artırmak amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Bursa Business School’da düzenlenen Uludağ Çevre Forumu’na katıldı. “Yeşil Üretim, Temiz Gelecek” temasıyla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı buluşmalarından biri olan bu forumda, Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi “iyi uygulama örneği” olarak gösterildi. Kooperatif adına Genel Müdür Mehmet Aydın, sanayide sürdürülebilir su ve atık yönetimi konusunda katılımcılara bir sunum yaptı.