enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4927
EURO
36,4472
ALTIN
2.949,33
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Karla Karışık Yağmurlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
10°C
Advert

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi
12.04.2023 13:15
767
A+
A-

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi Bursa Şehir Hastanesi’nde, akciğer damarında kaçak olan ve buna bağlı kalp büyümesi gelişen 34 yaşındaki hastaya, kasık damarından girilerek, kapalı yöntemle akciğer damarına yapay kalp kapağı yerleştirildi. Türkiye’de sayılı hastanede yapılabilen bu operasyon, Güney Marmara Bölgesi’nde ise ilk kez yapıldı.

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi

SAĞLIK – Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi Halk arasında mor bebek hastalığı olarak bilinen, ‘Fallot Tetralojisi’ isimli kalp hastalığı ile doğan ve bu hastalık nedeniyle bebeklik çağında ameliyat olan 34 yaşındaki Özcan Öter, ilerleyen yaşla beraber nefes darlığı, çabuk yorulma gibi yeni sorunlarla karşılaşması üzerine Bursa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’ne müracaat etti. Burada Doç. Dr. Selma Kenar Tiryakioğlu tarafından tetkik edilen hastanın, kalpten akciğere giden damarında darlık ve yetmezlik olduğu tespit edildi. Doktorların ortak kararı sonucu,  hastaya kapalı yöntemle ameliyat olması önerildi. Hastanın ameliyatı kabul etmesi üzerine aynı klinikte görev yapan Prof. Dr. Hakan Erkan ve ekibi, yaklaşık bir buçuk saat süren kapalı operasyon ile damara yapay kalp kapakçığı yerleştirme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Ameliyattan kısa süre sonra taburcu olan hasta ise, doktorları ve hastane yöneticilerine teşekkür etti.
Hasta Özcan Öter’in, uzun süredir takip ettiklerini belirten Bursa Şehir Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Selma Kenar Tiryakioğlu, “Özcan, fallot tetralojisi sebebiyle takip ettiğimiz bir hasta, fallot tetralojisi doğumsal bir kalp hastalığıdır. Bu hastalar erişkin yaşa geldiklerinde akciğere giden damara ait kapakta ciddi yetersizlikler olur ve bu yetersizliğe bağlı kalp yetersizliği şikâyetlerinden genellikle muzdarip olurlar. Bu yaşlarda buradaki kapağın müdahale edilmesi ve değiştirilmesi gerekmektedir. Biz, hastamız Özcan Bey’i poliklinikte gördüğümüzde yaptığımız tetkikler sonucunda kapalı yöntemle perkütan olarak, bu kapağın değiştirilebileceği ile ilgili bir kanaatimiz oluştu. Hastayı da bu konuda bilgilendirdik. Hastamız da bunu kabul etti ve ardından ameliyat işlemini gerçekleştirdik” dedi.

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi

Bursa’da İlk Kez Yapıldı

Yapılan bu operasyonun, fallot tetralojisi olan hastalarda modern tedavi yöntemi olduğunu dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Erkan ise, “Bu işlem ülkemizde bazı merkezlerde güvenli ve tecrübeli bir şekilde yapılmaktadır. Biz, Bursa genelinde daha önce yapılmamış olan bu işlemi Bursa Şehir Hastanesi olarak gerçekleştirmiş olmanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz” şeklinde konuştu.

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk. Kapalı yöntem ile yapay kalp kapakçığı yerleştirildi

Kendimi İyi Hissediyorum

Ameliyatının başarıyla geçtiğini vurgulayan hasta Özcan Öter ise, “Doğuştan beri bu rahatsızlığım var. Küçükken bir ameliyat olmuştum. Bu ameliyatın ardından düzenli bir şekilde kontrollere geldim. Daha sonra doktorlara akciğere giden damarda sorun olduğunu söylediğimde bir müdahale olması gerektiğini söylediler ve ameliyat kararı alındı. Ameliyat süreci çok güzel geçti. Doktorların desteği çok güzeldi. Allah izin verirse daha da güzel olacak buna inanıyorum. Yoğun bakım sürecinde de gerek hemşire arkadaşlarımız gerek doktorlarımız olsun gayet güzel ilgilendiler. İki gün yoğun bakımda kaldım. Ardından normal bir odaya geçtim. Kendimi şu an iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.