enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Bursa Günlüğü ile tarihe yolculuk

Bursa Günlüğü ile tarihe yolculuk
09.10.2019 11:08
349
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kültür yayını ‘Bursa Günlüğü’, 7’nci sayısı ile okurlarla buluştu.

Bursa Günlüğü ile tarihe yolculuk. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hazırlanan Bursa Günlüğü, bütün sayılarında olduğu gibi bu sayısında da birbirinden farklı konularıyla okurlarını adeta bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.Bursa Günlüğü ile tarihe yolculuk. Yazar Beşir Ayvazoğlu, okurlarına zengin bir içerik sunan dergide, edebiyat penceresinden Bursa’nın nasıl göründüğünü; edebiyatçıların ve sanatkârların Bursa ile ilgili duygu ve düşüncelerini etraflıca anlattı. Uzun zamandır tartışılan konulardan biri olan Ertuğrul Gâzi’nin babasının Süleyman Şah mı, Gündüz Alp mi, olduğu konusuna ise Prof. Dr. Haşim Şahin ışık tuttu. Prof. Dr. Atabey Kılıç’tan Mustafa Özçelik’e, Prof. Dr. Mustafa Kara’dan Mevlüt Çam’a, Dr. Necmettin Turinay’dan Dursun Gürlek’e, Hasan Erdem’den Metin Savaş’a kadar birçok kıymetli kalem; edebiyattan tarihe, mimariden tasavvufa dek muhtelif alanlardaki yazılarıyla Bursa Günlüğü’nün yeni sayısına katkı sağladı.

Ayrıca Sarı Saltık Gâzi, Somuncu Baba, 2. Bayezid, Cem Sultan, Şehzâde Korkud ve Gâzi Ahmed Muhtar Paşa üzerine kaleme alınan yazılar da okuyucuların dikkatini çekecek. Üç ayda bir çıkan Bursa Günlüğü’nü, Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinden, müzelerden, belediye hizmet binalarından ücretsiz alabileceğiniz gibi bursagunlugu.com adresinden de kolaylıkla okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.