enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4837
EURO
36,4414
ALTIN
2.956,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

BTSO Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Saha Ziyaretlerini Sürdürüyor

BTSO Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Saha Ziyaretlerini Sürdürüyor
02.09.2022 23:03
718
A+
A-

BTSO Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Saha Ziyaretlerini Sürdürüyor Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) çalışmaları doğrultusunda kente kazandırılan coğrafi işaret tescilli ürünler sektörlerin iş hacmine önemli katkılar sağlıyor. Üzüm şırası üretimi yapan sektör temsilcileri de coğrafi işaret tescili ile satışlarını arttırdı.

BTSO Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Saha Ziyaretlerini Sürdürüyor

BTSO Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Saha Ziyaretlerini 

EKONOMİ – Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, Türkiye’nin en önemli gastronomi kentleri arasında yer alan Bursa’nın lezzetlerini tescilleyerek ekonomik değerini arttrıyor. BTSO bugüne kadar Kestane şekeri, cevizli lokum, üzüm şırası, cantık, tahinli pide, süt helvası ve döner kebabı için coğrafi işaret sürecini tamamladı. Üzüm şırası üreten firmaları ziyaret eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, kentin sahip olduğu değerleri en iyi şekilde muhafaza ederek gelecek nesillere aktarırken Bursa’nın üretimdeki gücünü de zenginliğe dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. Bursa’nın coğrafi yapısı, tarımsal üretimi, tarihi ve kültürel çeşitliliği ile Türkiye’nin en zengin şehirlerinden birisi olduğunu belirten Aytuğ Onur,

“Bugüne kadar 7 farklı ürünümüzü tescillemeyi başardık. Üzüm şırası da tescil alan ürünlerden birisi. Firmalarımızın üretim alanlarını heyetimizle birlikte inceledik. Denetim ekibimizle beraber gözlemlediğimiz firmalar yetkililerden tam not aldılar. Coğrafi işaret çalışmalarımıza destek veren tüm firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

BTSO Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Saha Ziyaretlerini 

COĞRAFİ İŞARET SATIŞLARI ARTIRDI

Sektör temsilcisi Okan Ceylan, birçok geleneksel şerbet üretimi ile birlikte coğrafi işaretli üzüm şırasını da ürettiklerini söyledi. Tamamen doğal yollarla tatlandırıcı ve katkı maddesi kullanmadan üretim yaptıklarını dile getiren Okan Ceylan,

“Ürünlerimizde coğrafi işareti gururla kullanıyoruz. BTSO’nun vermiş olduğu destek üzüm şırasına coğrafi işaret kazandırmamıza imkan sağladı. Satışlarımız coğrafi işaret tescilinden sonra ciddi oranda artış gösterdi. Bu konuda başta BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay olmak üzere emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

BTSO Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Saha Ziyaretlerini 

“BTSO İLE BERABER ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYDUK”

Firma olarak 14 yıldır üzüm şırası üretimi yaptıklarını dile getiren sektör temsilcisi Hakan İlhan Minare ise;

“Günlük 35-40 bin civarında şişe üretim kapasitemiz var. Coğrafi işaret konusunda şıra için öncülük eden firmalardan biri olduğumuzu düşünüyorum. BTSO, bu çalışmayla organik üretim açısından da önemli bir çalışmaya imza atmış oldu. BTSO yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

BTSO coğrafi işaret sürecinin tamamlanması ile birlikte üretim yapan firmalara ziyaretlerini sürdürüyor. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Onur’a Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Üyesi Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Aycan Yiğit Çakır ve Bursa Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Songül Acıköse eşlik etti.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.