enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Açık
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Advert

Borç 80 Milyon! Mudurnu şatolarına bir yıllık ‘koruma’

Borç 80 Milyon! Mudurnu şatolarına bir yıllık ‘koruma’
17.11.2020 12:13
484
A+
A-

Borç 80 Milyon! Mudurnu şatolarına bir yıllık ‘koruma’ Bolu Mudurnu’da inşa ettiği şato tipi villaları ile gündeme gelen Sarot Grup, mahkemeye yaptığı konkordato başvurusunda bu kez olumlu sonuç aldı. Gruba bağlı üç şirket için de 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi.

Borç 80 Milyon! Mudurnu şatolarına bir yıllık ‘koruma’ Bolu’da inşa ettiği şato tipi villaları ile bir süredir gündemde olan Sarot Grup, iki yıl içinde 2’inci kez yaptığı konkordato başvurusunda olumlu sonuç aldı. İnşa ettiği 600’e yakın villanın yüzde 90’ını, Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkelerinde yaşayayan kişilere satan grup iki yıl önce mali darboğaza girdi.

Sarot Turizm AŞ, Burj Al Babas Termal ve Bolu-E Enerji şirketleri için İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan konkordato başvurusu olumsuz sonuçlanmıştı.

Mahkeme üç şirket için de Ekim 2018’de iflas kararı verdi. Şirket avukatları bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi, şirketlerin borca batık olmadığını tespit ederek, yerel mahkemenin kararını kaldırdı. İstinaf mahkemesinin kararını Yargıtay da onadı.

400 İŞLETME ZORA GİRER

İflastan kurtulan üç şirket için bu yılın başında yeniden konkordato talebinde bulunuldu. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, şirketlere belirli bir süre verilmesi halinde faaliyetlerini rahatlıkla sürdürebilecekleri kaydedildi.

Grubun avukatı Fazıl Erat dava dilekçesinde, var olan borçları aşan bir malvarlığının bulunduğunu kaydetti.

Av. Erat, iflas kararı verilmesi halinde tedarikçi konumundaki 400 işletmenin de güç durumda kalacağına işaret etti.

Mahkeme, yapılan başvuru üzerine ilk olarak 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme, daha sonra bu süreyi 2 ay daha uzattı. Geçen 13 Kasım’da görülen duruşmada ise kritik karar verildi.

Alacaklı şirketlerin avukatları, mahkemeden, üç şirket için kesin mühlet kararı verilmemesini istedi. Avukatlar, hazırlanan komiser heyeti raporunun gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme üç şirket için de 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Bu süreçte, anılan şirketlere yönelik herhangi bir haciz işlemi yapılamayacak. Grubun toplam borcu ise 80 milyon lira seviyesinde.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.