Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ilk eğitimleri tamamlandı. Avrupa Birliğinin finansal kaynak sağladığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkânlarının Yaratılması aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi kapsamındda açılan Ambalaj ve Paketleme Kursu kapanış töreni İl Müdürü Hamit AYGÜL, Proje ekibi, kursiyerler ve iş başı eğitimleri aldıkları işyeri sahibi Tahsin KAYGUSUZ’un katılımı ile gerçekleştirildi.
Proje; Bursa da bulunan Geçici Koruma Altındaki Suriyeli mültecilerin ve Yerel Halkın arasından seçilen faydalanıcıların çeşitli mesleki eğitim konularından eğitildikten sonra istihdam edilmelerini amaçlayan bir projedir. Projede 3 farklı uygulamada eğitim ve meslek edindirme olarak uygulanmaktadır.
➢ 1-Mesleki Eğitimler
➢ 2-Uygulamalı Çiftçi Okulları
➢ 3-Mevsimlik İş ve Tarımsal Destek Beceri Programı (Mitap)
Bu sene Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşların değerli temsilcileri ile yapılan toplantıların ardından yetişmiş personele en çok ihtiyaç duyulan sektörlere göre mesleki eğitim konuları belirlendi ve ilk olarak 19 Ağustos 2020 tarihinde başlayan Ambalaj ve Paketleme I-II kurslarında 20 Suriyeli ve 20 Türk olmak üzere toplam 40 kursiyer eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmış olup, faydalanıcıların daha sonra yapacağımız İstihdam Fuarları ile özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek iş görüşmeleri yapmaları sağlanarak istihdam olanakları sağlanacaktır. Ayrıca oluşturulan İstihdam Hizmet Noktaları ile İŞKUR işbirliğimizin neticesinde faydalanıcılara Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü istihdam masasında profesyonel yardım sağlanacaktır. İlimizde 1.5 yıl sürecek olan projede 16 adet mesleki eğitim programında 320 kişiye eğitim verilerek mesleki beceri kazandıralacaktır.
Mesleki eğitimlerin yanında tamamlayıcı eğitim olarak hijyen, iş güvenliği, sosyal haklar ve iş etiği gibi dersler de verilmiştir.
İl Müdürü Hamit AYGÜL konuşmasında “İlk 2 eğitimi Ambalaj ve Paketleme olan projemizde toplam 40 faydalanıcımıza mesleki eğitimlerini verdik. Bugün itibariyle iş başı eğitimlerinide tamamladık. Kursiyerlerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.Bu süreçte iş başı eğitimlerinde bizimle beraber çalışan ANI Tarım’a şükranlarımı sunuyorum. Kursiyerlerimizin ve iş başı eğitimlerinde bizim yanımızda olan firmalarımızla irtibata kesmeyeceğiz. Proje kapsamında kurulan, İŞKUR ile protokol imzalanan istihdam hizmet noktalarımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.