enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Bekir Coşkun’un eşi Andree Hanım’dan sokak köpekleri için uyarılar

Bekir Coşkun’un eşi Andree Hanım’dan sokak köpekleri için uyarılar
REKLAM ALANI
19.06.2024 05:08
5
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Hayvan Hakları: Başıboş Köpeklerin Kaderi

Sokaklarında Yaşayan Dostlarımızın Hakları

Türkiye’nin 1999 yılında imzaladığı, 2003 yılında TBMM tarafından onaylanan Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni dikkate alarak, sokak köpeklerinin durumuna insani ve sürdürülebilir çözümler bulunması gerekmektedir.

Devletin ve Belediyelerin Sorumluluğu

Sokaklarda çok sayıda köpeğin bulunmasının temel nedeni, yetkililerin gerekli önlemleri almamasıdır. Bu sorumsuzluk, masum canlıların hayatına mal olmamalıdır. Başka çözüm yolları mevcuttur ve bunların derhal hayata geçirilmesi esastır.

Petshoplar ve Üretim Çiftlikleri

Petshopların yasal düzenleme altına alınması, dükkânlarda hayvan satışının yasaklanması ve internet üzerinden hayvan ticaretinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, üretim çiftliklerine ruhsat verilmemeli veya verilmişse sıkı denetimler yapılmalıdır.

İthalat ve Kaçakçılığın Önlenmesi

Hayvan ithalatı yasaklanmalı, kaçak olarak ülkeye hayvan sokulması önlenmelidir. Bu önlemler, sokak hayvanı popülasyonunun artmasını engellemede kritik öneme sahiptir.

Kısırlaştırma ve Uyutma Arasındaki Fark

Uyutma, bir katliamdır ve asla çözüm yolu değildir. Uygulamaya konulan kısırlaştırma programları, hayvan popülasyonunu kontrol etmenin insani ve etkili bir yöntemidir. Devlet ve belediyeler, kısırlaştırmaya bütçe ayırmalıdır.

STK’ların Rolü

Hayvan severler ve sivil toplum kuruluşları, çözüm sürecinde aktif rol almalıdır. Devlet ve belediyeler, bu kuruluşların yardımını ve önerilerini kabul etmeli, işbirliği yapmalıdır.

Sonuç

Başıboş köpeklerin kaderi, insanlığımızın bir testidir. Ya onların yaşam haklarını savunacağız ya da katliamlarına seyirci kalacağız. Uyutma asla çözüm değildir. Tüm ilgili taraflar el ele vererek, sürdürülebilir ve etik çözümler üretmelidir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.