enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5176
EURO
36,4214
ALTIN
2.963,66
BIST
9.142,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
6°C
Pazar Çok Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Atık malzemeler sanat eserine dönüşüyor

Atık malzemeler sanat eserine dönüşüyor
10.02.2022 05:17 | Son Güncellenme: 10.02.2022 05:25
857
A+
A-

BURSA- Yıldırım Belediyesi, ‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’ ile kadınların el becerilerini geliştirirken, atıl durumdaki eşyaları ve objeleri dönüştürerek kursiyerlerde doğa dostu tüketim alışkanları kazandırıyor. Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi iş donanmasında düzenlenen ‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’ hanımefendilerin el becerilerini geliştirirken, ürettikleri ürünleri ekonomik gelire dönüştürme olanağı sunuyor.

Atık malzemeler sanat eserine dönüşüyor

Atık malzemeler sanat eserine dönüşüyor

BURSA– Yıldırım Belediyesi, ‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’ ile kadınların el becerilerini geliştirirken, atıl durumdaki eşyaları ve objeleri dönüştürerek kursiyerlerde doğa dostu tüketim alışkanları kazandırıyor.

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi iş donanmasında düzenlenen ‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’ hanımefendilerin el becerilerini geliştirirken, ürettikleri ürünleri ekonomik gelire dönüştürme olanağı sunuyor. Güllük Mahallesi Hanımlar Lokali’nde haftanın 5 günü verilen kurslarda, kursiyerler evlerinde kullanmadıkları atıkları getirerek birbirinden değişik renkli ürünler ortaya koyuyor. Ev ekonomilerine katkı sağlayan kadınlar bununla beraber israfın önüne geçerek kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlıyor. ‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’na Yıldırımlı hanımefendilerin yoğun ilgisinin bulunduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,

“‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’ kursumuzda hanımlarımız atıl durumda olan eşyaları ve objeleri el sanatlarının çeşitli alanlarındaki teknikleri kullanarak tekrar dönüştürüyorlar. Eğitim ile kursiyerlerimiz hem rehabilite oluyorlar hem de kabiliyetlerini ortaya çıkarıyorlar. Ayrıca yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Huzurlu ve mutlu bir Yıldırım için çalışıyoruz” dedi.

KURSİYERLERE TERAPİ

Atık malzemeler sanat eserine dönüşüyor

YILDIRIM BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘GERİ DÖNÜŞÜM EL SANATLARI KURSU’NDA KURSİYERLER HEM YENİ BİR SANAT DALI ÖĞRENİYOR HEM DE AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SUNMA İMKÂNI BULUYOR.

4 yıldır tertipli olarak Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’na gelen kursiyer Şerife Akkan, “Kursa hobi olarak başladım fakat şu anda aile bütçeme katkı sağlıyorum. Ürünlerimizi atık maddelerden yapıyoruz. Peçete rulosunu bile değerlendiriyoruz kursta. Sonrasında ortaya çıkardığım ürünleri toplumsal medyadan paylaşıp satıyorum. Kursta vaktin iyi mi geçtiğini anlamıyorum. Hepimiz için bir tedavi bu kurs. Yıldırım Belediyemize bize bu şekilde bir hizmet sunmuş olduğu için teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan kursiyer Ayşe Oruçoğlu, “Tamamen geri dönüşüm projeleri adı altında çalışıyoruz. Bulduğumuz en küçük parçayı, çöp diye attığımız birçok şeyi kursta değerlendiriyoruz. Yaptıklarımı paylaşarak bende aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Başta Belediye Başkanım Oktay Yılmaz olmak üzere kursun hazırlanmasında alın teri döken herkese teşekkür ederim” sözlerini kullandı. Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu ile ilaç kullanmayı bıraktığını dile getiren Necla Karaman ise, “Ben uzun bir süre psikolojik tedavi gördüm ama ilaçlarla şifa bulamadım. Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu bana bu anlamda terapi oldu. Kursa geliyorum ve vaktin iyi mi geçtiğini anlamıyorum. Emeklerinden dolayı Mualla Hocamıza, bizlere olan desteklerinden ötürü Başkanımız Oktay Yılmaz’a oldukça teşekkür ederim”dedi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.