Atabey Eğitim Kurumları’nda öğretmenlerin ücretleri ödenmiyor Eğitim sisteminde ağırlığı her geçen gün artan özel okullar; emekçiler için sömürünün en yoğun yaşandığı alanlardan biri olmaya devam ediyor. Özel okul ve kurslarda çalışan öğretmenler; düşük ücretlerle, iş güvencesinden yoksun bir şekilde türlü mobbing ve baskılara maruz kalarak uzun saatler boyunca çalışmaya zorlanıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, birçok özel okul ve kursta ücretler zamanında ödenmiyor veya eksik ödeniyor. Ücret sorunları yaşanan kurslardan biri de İstanbul’da bulunan Atabey Eğitim Kurumları.
EĞİTİM – Atabey Eğitim Kurumları’nda öğretmenlerin ücretleri ödenmiyor Özel ders merkezi şeklinde faaliyet gösteren Atabey Eğitim Kurumları’nda çalışan öğretmenler Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşarak ücretlerinin ödenmediğini ve kesintiler yaşadıklarını belirttiler.
Öğretmenler, sözleşmelerinin başladığı ilk ay maaşlarının yarısının kesildiğini, bunun nedenini sorduklarında sözleşme bitmeden işi bırakmaları halinde kurumun mağduriyet yaşamasını önlemek için bu yola başvurulduğu ve bu kesintinin sözleşme bitiminde kendilerine ödeneceği cevabını aldıklarını ifade ettiler.
Maaş ödemesinin ayın 15’iyle 25’i arasında ödenmesi gerektiğini ifade eden öğretmenler, ücretlerin genelde geciktirildiğini, bazı şubelerde Mart, bazı şubelerde ise Nisan ayından itibaren hiç maaş ödenmediğini aktardılar. Sözleşmeleri biten öğretmenler içerde kalan alacaklarının ne zaman yatırılacağını sorduklarında ise, kimilerine 3 taksit, kimilerine ise 4 taksit şeklinde ödeneceğinin söylendiğini belirttiler. Okul yönetimine bunu kabul etmediklerini ve alacaklarının tek seferde ödenmesi gerektiğini söylediklerinde ise kaba bir üslupla ‘gidin ne yaparsanız yapın’ gibi cevaplar aldıklarını iddia ettiler.
Aylardır öğrencileri mağdur etmemek için çabaladıklarını belirten öğretmenler, tüm iyi niyetlerinin görmezden gelindiğini, içerde birikmiş olan tüm alacaklarını alana kadar mücadelelerini sürdürme kararlılığında olduklarını belirtti. Atabey Eğitim Kurumu’nun birçok şubesinde benzer sorunlar yaşandığını ve bu sorunların üstesinden ancak birlik olarak gelineceğini ifade eden öğretmenler, birlik olmanın ilk adımı olarak komiteleşme kararı aldılar.
Kaynak: Patronların Ensesindeyiz