enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Aşırı yorgunluktan mı muzdaripsiniz? İşte yapmanız gerekenler…

Aşırı yorgunluktan mı muzdaripsiniz? İşte yapmanız gerekenler…
REKLAM ALANI
28.08.2024 15:44
5
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Kendinizi Yorgun Hissediyorsanız Bu Soruları Dikkate Alın

Sabah uyandığınız andan gece yattığınız ana kadar kendinizi yorgun hissetmek, iş, eğitim ve sosyal hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Peki yorgunluk ne zaman bir sağlık sorununa dönüşür ve neler yapabilirsiniz?

Kendinize İyi Bakıyor Musunuz?

Yorgunluğu uzak tutmak için öncelikle şu konulara dikkat edin:

  • Sağlıklı beslenmek
  • Yeterli sıvı tüketmek
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Yeterli uyku almak
  • Stresi kontrol etmek

Obezite, kalp üzerinde ekstra yük yaratarak uzun vadede yorgunluğa yol açabilir. Kilo vermek, kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayabilir.

Altta Yatan Tıbbi Sorunlar Olabilir mi?

Yorgunluk genellikle uykuyla geçen bitkinlikten farklıdır. Yorgunluk hissiniz devam ediyorsa, bir hekime görünün. Kansızlık, vitamin eksiklikleri (özellikle B12), böbrek hastalıkları, karaciğer sorunları, tiroid bezinin az çalışması veya diyabet gibi yorgunluğa neden olabilecek sağlık sorunları araştırılabilir. Ayrıca, yorgunluğunuz COVID-19 sonrası sendromundan kaynaklanıyor olabilir.

Kronik Yorgunluk Sendromu

Miyaljik ensefalomiyelit (ME) olarak da bilinen kronik yorgunluk sendromunun nedeni bilinmemekle birlikte, en yaygın belirtisi aşırı yorgunluktur. Ayrıca, uyku sorunları, konsantrasyon güçlüğü ve günlük aktivitelerin sizi bitkin bırakmasına neden olabilir. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur, ancak tedavi seçenekleri semptomları yönetmenize yardımcı olabilir.

Sizi Ne Mutlu Ediyor?

Yorgunlukla mücadele ederken, sizi nelerin mutlu ettiğini belirlemek önemlidir. Zamanınızı harcadığınız etkinliklerin sizi besleyip beslemediğini düşünün. Ayrıca, kendinize dinlenmek için zaman ayırın. Dinlenmek, zayıflar için değil, gerekli bir ihtiyaçtır. Sizin için işe yarayan dinlenme yöntemini keşfedin.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.