enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Acı biber yiyenler kalp krizinden korunuyor!

Acı biber yiyenler kalp krizinden korunuyor!
17.12.2019 14:16
305
A+
A-

Acı biber yiyenler kalp krizinden korunuyor! Bilim insanları acı biber tüketimini, ölümcül kalp krizi riskindeki düşüşle ilişkilendirdi. Baharatların elde edildiği meyveleri haftada en az 4 kez tüketen kişilerin kalp krizinden ölme riskinin yüzde 40 azaldığı keşfedildi.Uzmanlara göre bu kişilerin diğer tüm nedenlere bağlı ölüm riski de biber yemeyenlerle kıyaslandığında yüzde 23 daha az olduğu söyleniyor.

Acı biber yiyenler kalp krizinden korunuyor! İtalya’nın Molise bölgesinde yaşayan 22 bin 811 kişinin sağlık durumu yaklaşık 8 yıl boyunca takip edildi. İtalya’nın Pozzilli kentindeki Neuromed’de epidemiyoloji uzmanı Marialaura Bonaccio, “İlginç bir veri elde ettik: Ölüm riskinden korunma, insanların benimsediği beslenme biçiminden bağımsızdı” diye konuştu:

Başka bir deyişle, biri sağlıklı Akdeniz diyetini deneyebiliyor, bir diğeriyse daha sağlıksız beslenebiliyor ama acı biber hepsi için koruyucu etki yapıyor.

Aston Tıp Fakültesi’nde diyetisyen ve üst düzey öğretim üyesi Duane Mellor, bulguların ilginç olduğunu ancak nedensel bir bağlantı göstermediğini söyledi.

Mellor’a göre çalışma, geleneksel Akdeniz diyetini uygulayanların bu diyeti uygulamayanlardan daha az fayda sağlamış gibi göründüğünü ortaya koyuyor.

Bu, acı biberlerin tüm beslenme biçimlerinin ve yaşam tarzlarının bir parçası olarak kullanıldığını gösteriyor. (…) Acı biber yiyen (verilere göre aynı zamanda daha fazla ot ve baharat kullanan) makul insanlar, sebzeler de dahil, daha taze yiyecekler tüketme eğiliminde. Yani, biberler tariflerimize ve öğünlerimize lezzetli bir katkı sunsa da, herhangi bir doğrudan etki muhtemelen küçük. Ancak diğer sağlıklı besinlerin tüketimini daha zevkli hale getirme olasılığı yüksek.

Varese’deki Insubria Üniversitesi’nde hijyen ve halk sağlığı profesörü Licia Iacoviello da konuyla ilgili şunları söyledi:

ABD ve Çin’de görüldüğü üzere çeşitli kırmızı biber türleri, dünya çapında farklı şekillerde tüketilmesine rağmen,sağlığımız için koruyucu etkide bulunabilir.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.