EKONOMİ – 6 Şubat depremlerinde tesisleri zarar gören Arsan Tekstil’den, Anadolu Sigorta’ya haciz! Kahramanmaraşlı Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş., depremin üzerinden yedi ay geçmesine rağmen zararını karşılamayan Anadolu Sigorta A.Ş.’nin banka hesaplarına, tüm taşınır ve taşınmaz mallarına ve üçüncü şahıslardan hak ve alacaklarına ihtiyaten haciz kararı aldırdı.
Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Arsan Dokuma Boya San. Ve Tic. A.Ş..’nin aldığı 21.08.2023 tarihli yönetim kurulu kararıyla ilgili 21.08.2023 tarihli KAP açıklamamızla ilişkili olması dolayısıyla aşağıdaki açıklamanın kamu ile paylaşılmasına karar verilmiştir.
0480884112 Poliçe nolu arıtma tesisimiz ve 0484507812 ve 0480903712 poliçe nolu iplik boya tesisimizle alakalı 6 şubat 2023 depreminden bu yana 7 ay geçmesine rağmen hiçbir ödeme yapmayan Anadolu Sigorta A.Ş. şirketine karşı 2023/35 D.iş dosya nolu ve 2023/37 D. İş dosya nolu tedbir taleplerimiz Kahramanmaraş 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından haklı bulunmuş ve poliçe bedellerinin yüzde % 50’si nispetinde Anadolu Sigorta A.Ş. banka hesaplarına ve tüm taşınır ve taşınmaz mallarına ve üçüncü şahıslardan olan hak ve alacaklarına ihtiyaten haciz konmasına karar verilmiştir. Arsan Tekstil Ticaret Ve Sanayi A.Ş.” denildi.
Kahramanmaraş’ta Ömer Faruk Arıkan tarafından 1984 yılında kurulan ve 1987 yılında ilk iplik işletmesi ile üretim faaliyetine başlayan şirket, sektörde en büyük kapasiteye sahip işletmelerden biri. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen sıralamada Türkiye’nin en büyük 500 firması arasına da giren firma, hazır giyim sektörüne hammadde temin eden, yurt dışında önemli markalara kumaş satan üretici konumunda.
Şirket, şubat ayında da KAP yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üretim tesislerinde meydana gelen hasarın tespiti için sigorta şirketinin ekspertiz ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini açıklamıştı. Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, ‘Üretim tesislerimizin toplam sigorta teminat tutarı (Bina, makine ve teçhizat, emtia, demirbaş vs.) 1 milyar 30 milyon 177 bin 150 liradır. Poliçelerimiz, yıllık yüzde 60 enflasyona endekslidir. Şirketimizin ayrıca kar kaybı sigorta poliçesi mevcuttur. Depremden dolayı üretim tesislerimizde meydana gelen hasarın tespiti için Sigorta şirketinin ekspertiz ve hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.’ ifadelerine yer verildi.
Üretim tesislerinin yeniden faaliyete geçebilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlemlerin, sigorta şirketinin hasar tespit çalışmalarının kesinleşip sonuçlandığında belirleneceği kaydedilen açıklamada, ‘Yeniden faaliyete geçilebilmesi için, hasar tespit çalışmaları sonuçlanmadığından dolayı herhangi bir süre öngöremiyoruz.’ değerlendirilmesinde bulunuldu.
Kaynak: patronlardunyasi.com