enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4837
EURO
36,4414
ALTIN
2.956,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
7°C
Pazar Çok Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

29 Ağustos yarım gün mü, tatil mi?

29 Ağustos yarım gün mü, tatil mi?
25.08.2024 13:18
18
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos, Türk topraklarının düşmanlardan kurtuluşunu andığımız büyük bir zaferin yıldönümüdür. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan bu bayram, resmi tatil takviminde yer almaktadır.

29 Ağustos Yarım Gün Tatil mi?

29 Ağustos Perşembe günü resmi tatil takviminde yer almamaktadır. Bu nedenle, yarım gün tatil veya tatil olmayacaktır. Kamu kurumları normal çalışma saatlerine devam edecektir.

30 Ağustos Tatil mi?

30 Ağustos günü Türkiye’de resmi tatildir. 2024 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı Cuma gününe denk gelmektedir.

30 Ağustos’un Anlamı ve Önemi

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasının anısına kutlanmaktadır. Bu taarruz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında gerçekleştirilmiştir.

Büyük Taarruz’un ardından Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş ve 9 Eylül 1922’de İzmir kurtarılmıştır. İşgalci birlikler daha sonra ülke sınırlarını terk etmiştir. 30 Ağustos, sembolik olarak topraklarımızın geri alınmasını temsil eder. Zafer Bayramı ilk kez 1924 yılında Afyon’da kutlanmıştır. 1926 yılından itibaren Türkiye’de resmi bayram olarak kabul edilmektedir.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.